Заява щодо надходження повідомлень про підготовку провокацій на свято Вербної неділі

У переддень свята Входу Господнього у Єрусалим настоятелям храмів і монастирів, що розташовані у Київській області, стали надходити непоодинокі повідомлення про те, що на недільний день представниками «ПЦУ» та радикальних угрупувань готуються провокації з метою вчинення наруги над храмовими спорудами та їх рейдерського захоплення.

Зокрема повідомлено про осіб, які готують провокації у храмі на честь Чуда Архистратига Михаїла у с. Підгірці Обухівського району, У Свято-Михайлівському монастирі м. Переяслав, Свято-Успенському храмі м. Переяслав, та у храмі с. Лютіж Вишгородського району.

Парафіяни цих релігійних громад висловлюють своє обурення такою інформацією. Адже, наразі, стало відомо, що провокатори готові вдатися до силових дій з метою позбавлення частини громадян України конституційного права на свободу совісті та релігійних переконань.

Київська Митрополія Української Православної Церкви заявляє про категоричну неприпустимість таких силових дій по відношенню до віруючих людей і звертається до правоохоронних органів з вимогою упередити означені провокації та завадити кровопролиттю та створенню негативного іміджу України через відкриті прояви агресії й дискримінації за релігійними переконаннями.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 3217