Єпископ Пимен постриг у монахині шістьох інокинь Гордоцького жіночого монастиря

15 квітня 2022 року, у  п’ятницю шостого тижня Великого посту, у храмі на честь пророка Божого Іллі Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря, єпископ Рівненський і Острозький Пимен  звершив чернечий постриг шістьох інокинь, насельниць обителі. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У постризі сестри отримали імена: інок. Іринея (Бухальська) – Іудіф, на честь праведної Іудіф; інок. Феофанія (Романович) – Фамарь, на честь схиігумені Фамарі, сповідниці грузинської; інок. Серафима (Мельник) – Фотінія, на честь преп. Фотінії Палестинської; інок. Єліконіда (Федас) – Емілія, на честь преп. Емілії Кесарійської; інок. Архелая (Мачарадзе) – Кіра, на честь преп. Кіри Берійської, діви затворниці; інок. Віссаріона (Федас) – Кетевана, на честь вмц. Кетевани, цариці Кахетинської.

Нагадаємо, 7 квітня, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, у Рівному в храмі Георгієвського подвор’я Миколаївського Городоцького жіночого монастиря єпископ Рівненський та Острозький Пимен звершив іночеський постриг семи послушниць. 

Просмотров: 354