У Дніпропетровській та Ровеньківській єпархіях звершено іночеські та чернечі постриги

17 квітня 2022 року, свято Входу Господнього до Єрусалиму, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив іночеський постриг чотирьох послушниць Тихвінського жіночого монастиря м. Дніпра, архієпископ Ровеньківський та Свердловський Аркадій у кафедральному соборі Різдва Богородиці м. Ровеньки звершив чернечий постриг послушника чоловічого Андріївського монастиря на Луганщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Дніпропетровської та Ровеньківської єпархій.

Зазначається, що керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ митрополит Іриней з архіпастирським візитом відвідав Тихвінський жіночий монастир м. Дніпра, де перед початком Божественної літургії у Варваринському храмі обителі звершив чернечий постриг.

Четверо рясофорних послушниць владика постриг у чернецтво: Ганну Антонюк (02.06.1972 р.н.), яка під час постригу отримала нове ім’я Августа на честь Мучениці Августи (день пам’яті 24 листопада/7 грудня); Ксенію Туболєву (09.06.1993 р.н.), під час постригу отримала нове ім’я Калісфернія на честь Мучениці Калісфенії (день пам’яті 4/17 жовтня); Ларису Перегуду (19.03.1964 р.н.), під час постригу отримала нове ім’я Лукіна на честь Мучениці Лукіни (день пам’яті 7/20 червня); Надію Оранку (16.12.1964 р.н.), при постригу отримала нове ім’я Наталія на честь Мучениці Наталії (день пам’яті 26 серпня/8 вересня).

Дві насельниці Анастасія Бахашвілі (06.01.1999 р.н.) та Тетяна Чеботар (14.12.1966 р.н.) отримали благословенна архіпастиря на послух з одягненням їх в підрясник, апостольник і пояс з чотками.

Після завершення чину постригу владика Іриней вимовив напутнє слово до новопостриженних і нових послушниць монастиря. Ієрарх побажав їм терпіння і радості у виконанні послуху, який їм довірено, безупинно творити Іісусову молитву і через цей подвиг рятувати свої душі. Всім насельницям архіпастир побажав бути добрими помічницями настоятельки у благоустрої церковного та чернечого життя у святій обителі.

17 квітня за вечірнім богослужінням у кафедральному соборі Різдва Богородиці м. Ровеньки архієпископ Ровеньківський і Свердловський Аркадій звершив чернечий постриг у малу схиму послушника Андріївського чоловічого монастиря с. Первозванівка, Луганської області Сергія Тершуков із нареченням імені Зінон на честь сщмч. Зінона.

Після чинопослідування владика вимовив слово настанови до новопостриженого і привітав його з прийняттям ангельського образу.

 Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 1390