У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 34

Українська Православна Церква невпинно продовжує надавати необхідну допомогу військовим, медикам, волонтерським об’єднанням та усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує тридцять четверту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 33.

Чернівецька єпархія. 13 квітня 2022 року Чернівецько-Буковинська єпархія передала українським воїнам п’ять якісних бронежилетів на суму 40 000 грн. Кошти на придбання бронежилетів вилучили із загальноєпархіального Фонду допомоги ЗСУ, в який вносять пожертви усі 450 парафій УПЦ на Буковині.

Значну пожертву у даний Фонд внесла парафія захопленого Успенського храму села Михальча, 50 чоловік з якої захищають нашу Батьківщину на передовій.

Це вже не перша допомога армії. Зокрема, станом на сьогодні єпархією передано для Захисників 71 бронежилет, а загальна сума допомоги буковинських парафій УПЦ для ЗСУ сягнула понад 600 000 грн.

Окрім того, 18 тонн гуманітарної допомоги від духовенства Сторожинецького благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії та Румунської Православної Церкви отримала Роменська єпархія, яка активно допомагає постраждалим від війни людям та надає медикаменти для поранених воїнів ЗСУ.

Також при Консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ продовжує свою роботу пункт видачі гуманітарної допомоги для вимушених переселенців, які постраждали від війни.

Олександрійська єпархія. Єпархіальний просвітницький центр святих благовірних князів Бориса та Гліба передав продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти для тимчасово переміщених осіб та благодійної їдальня, у якій щодня харчуються люди.

Детальніша інформація та контакти для надання допомоги центру доступні за посиланням.

14 квітня 2022 року благочинний Долинського округу протоієрей Віктор Місяйло надав чергову допомогу на передову нашим захисникам.

З благословення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа благочинний Олександрійського округу протоієрей Алексій Микитенко разом з головою єпархіального молодіжного відділу протоієреєм Іоанном Шевчуком доставили з міста Львів необхідний гуманітарний вантаж, який готується до відправки в Бучу, Ірпінь та Харків.

Тернопільська єпархія. Підсумки спільної волонтерської роботи у єпархії за 11-17 квітня:

•Спекли та передали 4 500 шт. печива військовим у Волноваху та Краматорськ.
•Відправили військовим в Краматорськ 2 пари берців, флісову кофту, засоби гігієни та домашні кекси.
•Передали спальник військовому Національної Гвардії.
•Закупили необхідні медикаменти для мешканців міста Чернігів та відправили разом з пальним (120 л – ДП, 170 л – А-95).
• Передали форми для випічки, борошно та дріжджі у Бриків для випікання пасок для військових.
• Перерахували кошти на бігунки та змійки на аптечки для військових.
• Передали борошно, цукор, олію, косервації, варення та моркву у Миколаївський храм села Біла для приготування їжі для військових частин у гарячих точках.
• Отримали першу партію пасочок, виготовлених прихожанами храму святого Георгія Побідоросця с. Бриків Шумського благочиння та передали в Дніпропетровську область.
• Передали печиво, консерви, паштети, мівіну, каву, та чай у Волноваху.
• Передали продукти харчування та консервацію п‘яти сім’ям переселенців із Маріуполя та Чернігова.
• Передали памперси та дитяче харчування у Гостомель.

Більш детальна інформація та реквізити доступні за посиланням.

Одеська єпархія. 15 квітня 2022 року гуманітарний вантаж, зібраний за участі Білгород-Дністровського благочиння, а також влади та жителів м.Білгород-Дністровський, був відправлений до міста Ірпінь та селища Макарів Київської області.

Завдяки небайдужим мешканцям Одещини всього лише за добу було зібрано близько 10 тонн вантажу.

Також триває підтримка місцевого населення та переселенців, які прибули до Одеської області. Зокрема, в рамках проекту «Добро Об’єднує» у місті Білгород-Дністровський протоієрей Рустик Виходцев роздав нужденним 350 булок хліба та 250 кілограмів пшеничної крупи.

А на Одеському залізничному вокзалі єпархіальні волонтери продовжують роздавати чай та солодощі усім, хто прибуває на вокзал або перебуває тут в очікуванні відправлення.

З перших днів війни Одеська єпархія УПЦ допомагає біженцям та постраждалим від бойових дій.

Так, у Свято-Пантелеймонівському чоловічому монастирі були організовані спеціальні житлові приміщення для тимчасового проживання людей, які залишили свої будинки у пошуках безпечного місця для своїх сімей.
Наразі на території Свято-Пантелеймонівського монастиря проживає багато жінок і дітей. Багато з них розповідають про те, як ця жахлива війна змінила їхнє життя.

Кременчуцька єпархія. У Свято-Троїцькому храмі міста Кременчук зібрали харчові продукти та необхідні речі, які направили для діток реабілітаційного центру Кременчука, а також для переселенців.

Продовжується також традиційне частували випічкою людей, які прибувають на залізничний вокзал Кременчука.

Окрім того, єпархія активно надає допомогу ЗСУ.

Криворізька єпархія. Парафіяни храму Преображення Господнього с. Чкаловка Криворізького району та храму на честь святого великомученика Пантелеймона с. Родіонівка Криворізького району на чолі зі своїми настоятелями – протоієреєм Борисом Бабешко та протоієреєм Максимом Омельченком – зібрали гуманітарну допомогу  для потреб української армії.

Уманська єпархія. З благословення митрополита Уманського і Звенигородського Пантелеімона, настоятель Свято-Покровського храму с. Юрківка Звенигородського благочиння протоієрей Андрій Дубровець разом з протоієреєм Володимиром Скрипничуком та меценатом парафії Хроменко Сергієм Станіславовичем передали понад 500 пакунків з продуктами харчування, засобами гігієни та побутовою хімією для постраждалих мешканців міста Чернігова.

Кіровоградська єпархія. Парафія Благовіщенського храму міста Кропивницький УПЦ з першого дня війни почала надавати посилену допомогу для військових ЗСУ, вимушених переселенців, і всіх нужденних.
Виділимо основні напрямки діяльності храму, які вдалось втілити з 24 лютого по 14 квітня 2022:

• Збір і передача коштів в Обласний військовий шпиталь на лікування військових (52 000 гривень передали і ще зібрали за останні два тижня 20 тисяч на лікі для поранених).
• Збір і передача речей для переселенців, в обласну Психічну лікарню та Слідчий ізолятор(одяг, взуття, засоби гігієни та продукти).
• Продуктові набори(крупи, цукор, олія, макарони та ін.) отримали більше 120 сімей нужденних людей).
• Допомога сім’ям переселенців, дітям з інвалідністю, переселенцям з маленькими дітьми у вигляді дитячого харчувння, підгузників, засобів гігієни(більше 25 сімей)
• Організація і проведення дитячого садочка «Благовіст» в приміщенні недільної школи впродовж майже 4 тижнів,зокрема і для дітей військових та переселенців(вже майже 100 дітей, віком 3 – 7 років)
• Забезпечення військових тероборони за допомогою наших прихожан «плитоносками» і «розгрузками»( 35 і 20 одиниць. Зараз ще декілька десятків виготовляються нашими прихожанами та їх помічниками.) Передача продуктів військовим тероборони. Передача іконок, хрестиків, свічок, духовної літератури військовим.

Більш детальна інформація доступна за посиланням.

Кам’янець-Подільська єпархія. 15 квітня 2022 року під керівництвом клірика кафедрального собору на честь святого благовірного князя Олександра Невського протоієрея Андрія Сосюка організовано чергову поїздку з гуманітарною допомогою у постраждалі від воєнних дій населені пункти України.

Цього разу гуманітарний вантаж від Кам’янець-Подільської єпархії прибуває до Чернігівщини.

Мукачівська єпархія. У Мукачівській єпархії відкрито онлайн-фотовиставку для благодійної підтримки ЗСУ.

Ідея створення проекту належить журналісту-фотографу Анатолію Молнару.

«Хочеться, щоб глядач отримував спокій, а наші військові отримували ті речі, які їм необхідні задля найшвидшої нашої перемоги», – розповів у коментарі фотограф Анатолій Молнар.

Будь-яку фото-картину можна отримати на полотні за надіслану грошову допомогу для ЗСУ. Про те, як це зробити можна дізнатися за посиланням.

Ніжинська єпархія. 15 квітня 2022 року після завершення Божественної літургії митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент разом з благочинним Коропського округу протоієреєм Володимиром Мисенком та головою єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння священиком Олександром Гладишем відвідав спеціалізовану школу-інтернат у с. Черешеньки Новгород-Сіверського району

Владика поспілкувався з керівництвом закладу, вихованцями, а також передав гуманітарну допомогу від Ніжинської єпархії.

Харківська єпархія. У єпархії не припиняється активна гуманітарна діяльність. Священнослужителі та віряни допомагають військовим ЗСУ, теробороні та усім постраждалим від війни. Зокрема, минулого тижня було виконано значну роботу:
• Митрополит Онуфрій передав допомогу мешканцям Харкова, які постраждали від обстрілів;
• Священнослужителі Харківської єпархії та вихованці Харківської духовної передали продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти харків’янам.
• Настоятель та прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці села Губарівка надають допомогу сім’ям із дітьми;
• Настоятель Свято-Покровського храму селища Коротич надає допомогу мешканцям селища та переселенцям з Харкова;.

Більш детальна інформація про допомогу єпархії доступна за посиланням.

Житомирська єпархія. 15 квітня 2022 року  настоятель Свято-Володимирського храму с. Слобода Романівська Житомирської єпархії протоієрей Максим Тишковець придбав та освятив бронежилети для Захисників України.

У кожен бронежилет було вкладено іконку Божої Матері та натільний хрестик.

Усі бронежилети, а також інші амуніції, медикаменти, теплі речі і спеціальні ліхтарики були передані нашим військовим.

 Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 483