Предстоятель очолив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

20 квітня 2022 року, у Велику Середу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів та нагородив духовенство Київської єпархії у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, священнослужителі Києва та єпархії.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій з нагоди прийдешнього свята Пасхи Христової відзначив богослужбовими нагородами духовенство Київської єпархії, правлячим архієреєм якої є Предстоятель УПЦ.

За Літургією піднесли особливі прохання про позбавлення від ворога, про встановлення миру, про вимушених біженців і людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Предстоятель помолився про український народ, який перебуває у скорботі, про збереження нашої Батьківщини, щоб Господь укріпив мужністю наших воїнів та дарував мир. Також архіпастир попросив у Господа, щоб Він сподобив Своєї милості тих, хто поклав життя на полі бою.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика востаннє у цьому році прочитав молитву преподобного Єфрема Сиріна.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 6345