У Чернівецькій, Володимир-Волинській, Криворізькій, Кам’янській єпархіях відспівали українських воїнів (оновлено)

Священнослужителі в чотирьох єпархіях Української Православної Церкви відспівали загиблих українських воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Чернівецько-Буковинської, Володимир-Волинської, Криворізької, Кам’янської єпархій.

17 квітня священники Чернівецько-Буковинської єпархії у смт Глибока відспівали захисника Батьківщини, Івана Куцого, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Миколи очолив митрофорний протоієрей Димитрій Завялець настоятель парафії на честь Покрова Пресвятої Богородиці смт Глибока Глибоцького благочиння, ієрей Димитрій Думитрович, клірик вищезгаданого храму, та митрофорний протоієрей Николай Хобзей, настоятель парафії на честь Воздвиження Хреста Господнього смт Глибока Глибоцького благочиння.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

19 квітня у селі Гірники Ратнівського району Волинської області священики Володимир-Волинської єпархії звершили чин відспівування воїна Павла Ващука. Воїн загинув 21 березня під час ракетного обстрілу Рівненського полігону та після підтвердження ДНК-експертизи тіло передали на поховання.

13 квітня, в середу 6-ї неділі Великого посту, протоієрей Василь Сніжко – клірик Криворізької єпархії, настоятель храму Трьох святителів м. Кривий Ріг звершив чин поховання загиблого українського героя, жителя Кривого Рогу, Юрія Дільного, який загинув 10 квітня.

Попрощатись із полеглим на полі брані героєм прийшли родичі, співробітники, військовослужбовці та інші небайдужі люди. По завершенні богослужіння отець Василь звернувся до присутніх зі словами втіхи та повчання. Після прощання з новопреставленим воїном, труна з тілом загиблого була доставлена на місце його останнього спочинку.

20 квітня у Миколаївському кафедральному соборі м. Кам’янське було звершено відспівування загиблого воїна Секретенко Кирила Сергійовича 1992 року народження, який загинув 11 квітня захищаючи нашу Державу.
Відспівування звершили священнослужителі кафедрального собору.
Духовенство та віряни Кам’янської єпархії виражають свої співчуття близьким та родичам.

Просмотров: 522