Предстоятель очолив утреню з читанням 12-ти Страсних Євангелій у Києво-Печерській Лаврі

21 квітня 2022 року, напередодні Великої П’ятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив утреню з читанням 12-ти Страсних Євангелій у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство монастиря.

Головний зміст утрені Великої П’ятниці (яка зазвичай звершується напередодні ввечері) складає читання 12 Євангелій – вибраних глав з благовіствування усіх чотирьох євангелістів. В цих Євангеліях детально розповідається про останні години земного життя Спасителя, починаючи з Його прощальної бесіди з учнями після Тайної Вечері й завершуючи Його погребінням у гробі Іосифа Аримафейського. Вірні за цим богослужінням тримають у руках запалені свічки – на знак усвідомлення величі подвигу Христа та співчуття стражданням нашого Спасителя.

Завтра, у Велику П’ятницю, згідно з Уставом, Літургії немає. Вранці звершуються Великі часи.

Нагадаємо, Предстоятель очолив Божественну літургію Великого Четверга у Києво-Печерській Лаврі.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 895