Поліція закликала відповідально поставитися до заходів безпеки під час відзначення Великодня

Національна поліція України заявила про готовність забезпечити правопорядок 24 квітня у місцях проведення богослужінь на честь свята Воскресіння Христового та просять вірян та священнослужителів не порушувати вимог, встановлених правовим режимом воєнного стану, який діє в Україні. Про це повідомляють на своєму сайті правоохоронці, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Поліція обіцяє посилені заходи забезпечення правопорядку поблизу храмів, на вулицях та автошляхах під час святкування релігійних свят та просить про дотримання правил комендантської години, сигналів повітряної тривоги тощо.

«Водночас, слід пам’ятати, що в умовах воєнного стану діють певні обмеження. Зокрема, розклад богослужінь складено з урахуванням комендантської години. Крім того, віруючих просять зважити на додатковий час, необхідний на дорогу», – повідомили в Нацполіції.

Також правоохоронці закликають громадян і священнослужителів поводитися відповідально під час проведення релігійних обрядів, дотримуватися обмежень, зумовлених військовим станом, і не ігнорувати сигнали «Повітряна тривога!» навіть під час богослужінь.

Читайте також: Рекомендації щодо звершення пасхального богослужіння 24 квітня 2022 року у храмах та монастирях Української Православної Церкви.

Просмотров: 2343