Той, хто любить Бога, не зрадить навіть у найскрутніших обставинах – Предстоятель

Любов до Бога робить людину вірною ближньому та своєму народу і непереможною від людської злоби, наголосив Предстоятель у слові проповіді після виносу Плащаниці у Велику П’ятницю, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Коли розіп’яли Господа, люди навколо були охоплені злобою проти Спасителя, нагадав Блаженніший владика.

“Стовп злоби з’їдав серця людські, люди не знали, як звільнитися від цієї злоби, – сказав архіпастир. – Вони рвали одяг і били себе в груди. Тільки небагато з присутніх залишилися невразливими до цієї злоби. Це святі апостоли, жони-мироносиці, праведний Іосиф, Никодим та інші праведники, які наповнили свої серця любов’ю до Бога, і ця любов зробила їх невразливими та непереможними людською злобою”.

Любов до Бога надала Христовим послідовникам мужності та вірності і вони, попри небезпеку, зняли Тіло Господа з Хреста і поховали Його.

“Ця історія вчить нас тому, що людина, яка сповнена любові до Бога, залишається вірною Богу, не зраджує Бога, – наголосив Предстоятель. – Навіть тоді, коли всі відвертаються від Бога, вона не зрадить Бога. І ця людина не зрадить ближнього ніколи, не зрадить свого народу і своєї землі”.

Блаженніший владика закликав вірян наповнювати свої серця любов’ю до Бога, щоб бути духовними героями.

“І ця любов і втішить нас, і зробить нас сильними, і допоможе нам перетерпіти все земне і досягти вічного спасіння на Небі у Христі Ісусі Господі нашому”, – підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 436