У Велику П’ятницю Предстоятель очолив вечірню з виносом Плащаниці у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

22 квітня 2022 року, у Велику П’ятницю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив вечірню з виносом Святої Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед вечірнею Блаженніший владика молився за Великими часами у цьому ж храмі.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після виносу Плащаниці Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

“Свята Церква згадує найтрагічніші сторінки іскупительного подвигу Сина Божого, Який став Сином Людським. Це Його розп’яття на Хресті та смерть на Хресті. Це крайнє смирення Божества. Син Божий смирив Себе перед Небесним Отцем навіть до смерті – і смерті хресної”, – сказав архіпастир. Предстоятель розповів про євангельських героїв, які попри пануючу людську злобу зберегли любов і вірність Христу, і про те, як і нам стати такими духовними героями.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання особливого канону “Про розп’яття Господа і на плач Пресвятої Богородиці” з малого повечір’я Великої П’ятниці.

Після відпусту Предстоятель, священнослужителі та віряни вклонились Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 848