Якщо ми будемо виправляти не самі себе, а один одного, то в нас нічого не вийде — Предстоятель

«Якщо я буду вас виправляти, а ви – мене, то в нас нічого не вийде і світ буде йти по нахилу у безодню зла».

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час пасхальної вечірні 24 квітня 2022 року підкреслив, що кожній людині потрібно турбуватись перш за все про своє виправлення, тоді й у світі поменшає зла. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Свято Воскресіння нам дає світлу надію на те, що зло не зможе перемогти світ, – зокрема сказав Предстоятель. – Зло переможене Добром. Життя перемогло смерть. Правда перемогла обман. І ми у Христі знаходимо силу, благодатну допомогу для того, щоб і самим перемагати зло і труднощі, які трапляються нам на життєвому шляху. Тому свято Пасхи Христової – це свято світлої надії».

За словом Блаженнішого владики, світ виправляється, коли кожен з нас окремо починає намагатись жити з Богом.

«Якщо я буду турбуватись про своє виправлення і кожний з вас – про своє, то світ виправиться. Якщо я буду вас виправляти, а ви – мене, то в нас нічого не вийде і світ буде йти по нахилу у безодню зла, — зазначив Його Блаженство. — Тому Воскресіння Христове ще нас навчає того, що людина повинна турбуватись про себе, в першу чергу, щоб вона була з Богом. Якщо душа людини з Богом, то людина корисна для себе і корисна для всього світу, для усіх, хто її оточує».

У своєму Архіпастирському слові Митрополит Онуфрій побажав: «Хай Господь у ці святі дні пошле нам дух миру, хай Господь благословить нашу землю, наш український народ миром, щоб люди звільнились від страху, безвихідді, відчаю, щоб люди повернулись до нормального способу життя і, звісно ж, щоб ми своє життя вибудовували на священних законах Святого Бога. Тому що священні закони ведуть людину до святості, порочні закони ведуть до погибелі.

Хай Господь, Який приніс Себе в жертву для спасіння світу, допомагає нам, щоб ми себе пожертвували Христу, щоб ми були вірними чадами свого Спасителя і Творця, Який так полюбив нас, щоб прийшов для нас на землю, прийняв страждання, добровільну смерть на Хресті й славно воскрес з мертвих. Христос воскрес!»

Просмотров: 25217