Священики Української Православної Церкви провели в останню дорогу загиблих Захисників України та жертв війни

В Українській Православній Церкві відспівали загиблих воїнів ЗСУ та невинних жертв російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

20 квітня 2022 року з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, у храмі на честь Казанської ікони Божої Матері села Ялтушків було звершено чин похорону 45-річного воїна Віктора Федоровича Антонова, який загинув 17 квітня 2022 року, захищаючи нашу Батьківщину.

Відспівування очолив благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник), якому співслужили настоятель храму протоієрей Василій Сабов та клірики благочиння.

Митрополит Варсонофій висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Захисника України.

Також у цей день священики Волинської єпархії у місті Камінь-Каширський відспівали військовослужбовця Збройних Сил України Анатолія Сафонюка, який від самого початку повномасштабного воєнного вторгнення російських загарбників добровільно пішов боронити від окупантів свою Батьківщину і 18 квітня віддав за неї своє життя.

Очолив заупокійну молитву благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк і клірик храму Святого пророка Іллі м. Камінь-Каширського протоієрей Владислав Михалюк.

Проводжали в останню земну путь воїна Анатолія найрідніші для нього люди, сім’я, друзі, знайомі, сусіди, а також побратими по військовій службі.

21 квітня 2022 року у Володимир-Волинській єпархії попрощалися з 33-річним воїном Ігорем Смалем, який загинув у боях проти російських окупаційних військ на Миколаївщині 13 квітня.

Чин похорону новопреставленого воїна Ігоря у селі Скулин очолив протоієрей Михаїл Чупак у співслужінні з духовенством Ковельсько-Воскресенського благочиння.

У Володимир-Волинській єпархії висловили щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Цього ж дня у Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Пресвятої Богородиці «Почаївська» митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор очолив чин похорону захисника України Володимира Фраткіна.

Загинув 33-річний солдат у бою 16 квітня 2022 р., захищаючи Україну від російської агресії.

Митрополит Феодор висловив співчуття родині новопреставленного Вогодимира та закликав духовенство єпархії до молитви за спочилого і за всіх воїнів, які свої життя віддали за те, щоб ми жили під мирним небом.

Зі спочилим Захисником України попрощалися і у Житомирській єпархії.

В запеклих боях за рідну Україну, захищаючи свободу і незалежність нашої держави, під час артилерійського обстрілу загинув 26-річний воїн Роман Юрчук.

Чин поховання загиблого Героя звершив настоятель у його рідному селі Мирославка звершив настоятель місцевого храму ієрей Михаїл Худяков.

Священики Чернівецької єпархії відспівали православного воїна Івана Петрика, Захисника Батьківщини з села Лукавці.

Відспівування воїна Іоанна очолив протоієрей Михаїл Митрицький у храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього села Лукавці у співслужінні з настоятелем храму ієреєм Володимиром Сергейчуком та духовенством єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить усіх молитися за упокій його душі.

Також в останню дорогу Захисника України – воїна ЗСУ Сергія Івановича Стратана провели у Петрівському благочинні Олександрійській єпархії.

Чин поховання звершили благочинний храмів Петрівського округу протоієрей Димитрій Городецький та протоієрей Михаїл Царук.

20 квітня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей у Спасо-Преображенському храмі міста Бахмач звершив чин поховання трагічно загиблого 17-річного бахмачанина, випускника Бахмацького ЗЗСО № 1 Данила Шмаглія.

Юнак загинув у місті Гостомель під час бойових дій 25 лютого 2022року.

Вічна пам’ять спочилим Захисникам і невинно убитим жертвам російського вторгнення.

Просмотров: 2974