У Харківській та Рівненській єпархіях священики УПЦ відспівали українських воїнів

У Харківській та Рівненській єпархіях священики Української Православної Церкви звершили чин відспівування у Люботині Харківської області та Острозі на Рівненщині загиблих під час бойових дій військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Харківської та Рівненської єпархій.

27 квітня настоятель Миколаївського храму селища Геївка, міста Люботин, Харківської області, протоієрей Іоан Ілінич звершив відспівування захисників України, полеглих на полі бою.

Цього ж дня в Острозі Рівненської області в останню путь провели 41-річного військовослужбовця Василя Олійника, який загинув у боях з російським окупантом під Лисичанськом. Благочинний Острозького церковного округу протоієрей Олександр Максимчук очолив чин відспівування воїна у Воскресенському храмі міста, прихожанином якого був загиблий.

Воїн Василь із 2014 року воював на сході України, у 2016 р. повернувся додому та поїхав на заробітки до Польщі, але з початком бойових дій повернувся та пішов до армії. Загинув 17 квітня під Лисичанськом. Василю Олійнику був 41 рік. Залишилась дружина, син і неповнолітня донька.

У єпархії висловлюють співчуття рідним. “Царство Небесне, воїну!”, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 471