У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Пасхальний репортаж. Ч. 40

Духовенство, волонтери та миряни Української Православної Церкви продовжують ділитися з усіма нужденними радістю Великодня та надають гуманітарну допомогу усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорокову частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 39.

Києво-Печерська Лавра. Напередодні Світлого Христового Воскресіння насельники Лаври, що несуть послух у відділі соціального служіння, відвідали Бучанський та Фастівський райони. Лаврських волонтерів на чолі з архімандритом Глібом супроводжував клірик Макарівського вікаріатства Київської єпархії архімандрит Філарет.

До храмів та медичних закладів було доставлене дитяче харчування та одяг. Необхідну допомогу отримала сім’я погорільців.

Також насельники Лаври відвідали Фастівську станцію екстреної медичної допомоги (пункт постійного базування смт Бишів). У ході візиту медперсоналу передали медичні препарати.

Полтавська єпархія. З благословення ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, 26 квітня 2022 року в актовій залі семінарії зусиллями викладачів та вихованців Дитячої музичної школи м. Горішні Плавні був проведений святковий концерт для переселенців, які нині проживають у гуртожитку ПМДС. Також на заході був присутній віцеректор семінарії архієпископ Веніамін, котрий подякував усім, хто взяв участь у виступах та готував цей захід.

Харківська єпархія. 28 квітня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування до храму святого великомученика Георгія Побідоносця міста Харків, який перебуває в зоні бойових обстрілів та служить укриттям для жителів району Салтівка.

Духовенство парафії дбає про забезпечення жителів району продуктами харчування, одягом та засобами гігієни всіх.

Благодійну допомогу до храму святого великомученика Георгія Побідоносця доставив клірик храму Казанської ікони Божої Матері ієрей Микита Тулуп.

Окрім цього, митрополит Онуфрій передав продукти харчування, засоби гігієни та ліки харків’янам, які проживають на Північній Салтівці. Благодійну допомогу мешканцям передали священнослужителі та студенти духовної семінарії.

28 квітня, у четвер Світлої седмиці, сестри милосердя Харківської єпархії відвідали Харківську обласну дитячу клінічну лікарню і привітали зі Світлим Христовим Воскресінням медичний персонал та пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

В якості великодніх подарунків сестри роздали паски, натільні хрестики, ікони, освячену воду та єлей.

Також зі Світлим Христовим Воскресінням сестри милосердя привітали працівників та пацієнтів Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

28 квітня 2022 року з благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія клірик храму Успіння Божої Матері селища Солоницівка Харківської області ієрей Олександр Рибачук роздав благодійну допомогу та продукти харчування нужденним харків’янам.

Чернівецька єпархія. У дні пасхальної радості Консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ намагається створити пасхальний настрій для людей, які були змушені покинути свої домівки через військові дії у їхніх областях та вітає кожного переселенця, що приходить по допомогу, даруючи пасочки, крашанки та інші пасхальні подарунки.

Подібні пасхальні акції проводять парафії всієї Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ, у яких живуть переселенці.

Родина настоятеля храму св. вмч. Георгія міста Сторожинець протоієрея Василія Ковальчука з парафіянами спекли більше 500 пасочок та пасхальних пакунків і передали на передову для наших воїнів, а також для переселенців, котрі проживають на території Чернівецької області.ї

Запорізька єпархія. 26 квітня 2022, у вівторок Світлої седмиці, благочинний церков міста Мелітополя протоієрей Максим Смирнов побував у гостях у міському будинку для осіб з інвалідністю та передав великодні частування людям з обмеженими можливостями здоров’я.

Також за дорученням благочинного Мелітопольського округу клірики благочиння відвідають людей з інвалідністю та несуть їм радість Великодня.

27 квітня 2022 року парафіяни Свято-Георгіївського храму м. Запоріжжя на чолі з протоієреєм Олександром Афоніним привітали з Великоднем дітей Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації (колишнього обласного притулку), педагогів, а також людей похилого віку, хворих та аварійних робітників Осипенківського мікрорайону.

Цього ж дня настоятель Покровського архієрейського собору протоієрей Олег Семенчук відвідав вимушених переселенців з окупованих територій нашої країни, які перебувають у дитячих садках міста Запоріжжя.

Черкаська єпархія. 27 квітня 2022 року архімандрит Лукіан, настоятель храму Воскресіння Христового Черкаської єпархії, відвідав військовослужбовців ЗСУ в районі українсько-російського кордону.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 463