У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 43

Духовенство та віряни Української Православної Церкви ведуть активну волонтерську роботу та допомагають усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок третю частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 42.

Чернівецька єпархія. Парафія на честь святих апостолів Петра і Павла села Кошуляни Чернівецько-Буковинської єпархії отримала та роздала три вантажі з гуманітарною допомогою які були зібрані волонтерами у Румунії та Італії для біженців із зони активних бойових дій.

Настоятель парафії протоієрей Роман Барбакар передав допомогу вимушеним переселенцям переселенцям, які проживають на території Мамалигівської ОТГ.

Одеська єпархія. До Одещини прибув гуманітарний вантаж з Ірландії. Члени православної парафії свт. Тихона в ірландському місті Каслбар, побачивши в соціальних мережах численні фото- та відеорепортажі, що описують соціальну місію Одеської єпархії, зібрали допомогу та передали її для волонтерської діяльності місцевих священиків та волонтерів Української Православної Церкви.

Настоятелька Архангело-Михайлівського жіночого монастиря міста Одеса ігуменя Серафима (Шевчик) передала 1500 пасочок у м. Миколаїв для Захисників України.

Бориспільська єпархія. 30 квітня 2022 року у Світлу Суботу настоятель Архангело-Михайлівського храму міста Березань протоієрей Сергій Таран разом із парафіянами відвідав постраждале від російської окупації та обстрілів село Рудницьке Баришівської ОТГ.

Священик зустрівся із постраждалими жителями населеного пункту та передав їм гуманітарну допомогу.

1 травня 2022 року настоятель Свято-Благовіщенського храму міста Березань архімандрит Назарій (Омеляненко) та клірик храму ієродиякон Никон (Згурський) разом із парафіянами передали продукти харчування для місцевої тероборони.
Олександрійська єпархія.

Олександрійська єпархія. З нагоди Великодня клірик єпархії ієромонах Никанор завітав до ЦРЛ Олександрії та привітав керівника і працівників кардіологічного відділення зі святом. Також о. Никанор з вітальним словом та подарунками побував у міській лікарні.

Житомирська єпархія. 2 травня 2022 року чергова партія допомоги від духовенства та парафіян Свято-Миколаївського собору Бердичева була направлена до Центрального гуманітарного штабу міста.

Вантаж завезений до пункту збору гуманітарної допомоги для потреб Збройних Сил України, територіальної оборони, внутрішньо переміщених осіб із територій, які постраждали від війни, та для населення міст, звільнених від російської окупації. Передані продукти харчування, бутильована вода, консервація і Пасхальні смаколики.

Запорізька єпархія. Настоятель храму на честь Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії протоієрей Андрій Коноваленко весь минулий тиждень передавав пожертвування, зібрані запорізькими православними волонтерами для військовослужбовців, переселенців та інших людей, які потребують допомоги.

У дні Світлої седмиці отець Андрій зустрічався з військовослужбовцями, які охороняють Запоріжжя, відвідував переселенців і, від імені митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, вітаючи з Великоднем Христовим, передавав гуманітарну допомогу – продукти харчування та речі.

Кіровоградська єпархія. У місті Благовіщенське священик та віруючі передали допомогу для переселенців і воїнів ЗСУ.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 378