У Волинській, Рівненській і Полісько-Сарненській єпархіях відспівали Захисників України

Священики Української Православної Церкви провели в останню дорогу своїх спочилих прихожан – воїнів ЗСУ, які захищали народ України від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Волинської, Рівненської та Полісько-Сарненської єпархій.

30 квітня 2022 року у селі Тоболи священики Волинської єпархії відспівали воїна Сергія Федоровича Невара (1986 р. н.), який загинув у боях на Харківщині.

Чин похорону очолив благочинний Житнівської округи протоієрей Віктор Пащук у співслужінні духовенства благочиння.

1 травня 2022 року у селі Залізниця Корецького району поховали спочилого військовослужбовця ЗСУ Віталія Вознюка. Чин відспівування звершили клірики Рівненської єпархії: настоятель Свято-Параскевського храму села Даничів протоієрей Олександр Новак та настоятель Свято-Троїцької церкви села Козак протоієрей Валерій Свиридюк, котрий був хрещеним батьком загиблого, а також клірик Житомирської єпархії священик Андрій, якому спочилий був племінником.

«Важко прийняти, що найкращі наші сини йдуть у Вічнсть. Сьогодні наше головне завдання – молитися, щоб Господь прийняв душу покійного у Царство Боже, а також – за усіх воїнів, щоб Господь їх оберігав і дарував здоров’я. І варто пам’ятати – все мине. Яке б беззаконня не було, але правда переможе. Бог завжди переможе війну, брехню і ненависть», – зазначив під час проповіді отець Олександр.

Ще одного Захисника відспівали у Сарненській єпархії. Батько шести дітей – 46-річний сержант Ярослав Михайлович Павлович загинув внаслідок мінометного обстрілу російськими окупантами поблизу міста Ізюм.

Поховали Героя на його малій батьківщині – у Старому Селі Рокитнівського району.

Чин відспівування і похорону очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Старе Село протоієрей Андрій Озерчук у співслужінні кліриків Рокитнівського благочиння протоієрея Ігоря Маринича та священика Івана Ковальчука.

Вічна пам’ять спочилим Захисникам України!

Просмотров: 1151