У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 46

Духовенство і вірні Української Православної Церкви надають моральну, духовну та матеріальну підтримку всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок шосту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 45.

Мукачівська єпархія. 4-5 травня 2022 року з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора було проведено три кондитерські майстер-класи для дітей з дитячих будинків «Барвінок» і «Обійми», які вимушено переселилися в Мукачево з міста Дніпро.

Творчий захід відбувся за сприяння настоятеля Свято-Троїцького храму м. Мукачева (р-н Паланок) протоієрея Ярослава Поповича.

Вінницька єпархія. Віряни Вінницької єпархії зібрали 7 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих мешканців Харкова. У супроводі секретаря єпархії даний вантаж відправився до місця призначення.

6 травня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій нагородив грамотами меценатів за передану гуманітарну допомогу для вимушених переселенців, які знаходяться на території нашої єпархії, а також науковців, які провели високопрофесійне медичне обстеження для сестер Браїлівського монастиря.

Харківська єпархія. 6 травня 2022 року, у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, до Харківської єпархії прибув благодійний гуманітарний вантаж із Тернопільської єпархії Української Православної Церкви.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія духовенство єпархії, братія Покровської чоловічої обителі, студенти Харківської духовної семінарії, сестри милосердя та волонтери Харківської єпархії передають дану допомогу харків’янам, які проживають у небезпечних районах, перебувають у лікарнях та шпиталях, а також всім нужденним.

Харківська єпархія дякує митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію та всім людям доброї волі, які долучилися до збору і транспортування даної допомоги.

Цього ж дня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування та засоби гігієни до шпиталю міста Харкова та жителям мікрорайону Північна Салтівка, який перебуває під постійними обстрілами. Благодійну допомогу харків’янам розвезли священнослужителі та волонтери Харківської єпархії Української Православної Церкви.

Хмельницька єпархія. Громада Свято-Успенського храму мікрорайону Ружична міста Хмельницький передала 10 000 гривень на потреби ЗСУ.

Одеська єпархія. Духовенство, православна молодь та активні парафіяни одеських храмів і монастирів вже 72 дні організовують чаювання з частуваннями, бутербродами та гарячими обідами на залізничному вокзалі.

«Зазначимо, що це добре скоординована місія, в якій кожен міський православний храм відповідає за свій напрямок: хтось займається забезпеченням, хтось готує, хтось узяв на себе логістику, а хтось займається безпосередньо роздачою та комунікацією з людьми на вокзалі. Навіть у дні, коли евакуаційних поїздів на перонах немає, православні волонтери все одно приходять на вокзал із чаєм та солодощами, бо це досі ще одне з найбільш людних місць у місті. Це місце, де зараз у посиленому режимі працюють працівники залізниці та комунальних служб, де очікують та проводжають поїзди сотні пасажирів та їхніх близьких. Для них наша безкорислива привітність і склянка гарячого чаю – це часто один з небагатьох радісних моментів за день. Саме тому ми продовжуємо на Славу Божу», – розповідають у Одеської єпархії.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 330