У Неділю жон-мироносиць Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

8 травня 2022 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство Лаври.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про особистості учениць Господа, яких вшановує сьогодні Православна Церква.

За Літургією піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший владика привітав парафіянок з Неділею жон-мироносиць.

“День святих жон-мироносиць – це свято для всіх благочестивих християнок, які також є мироносицями у цьому земному житті, – сказав архіпастир. – Хай Господь благословить вас, допомагає вам нести ваше служіння, ваші хрести. Молитвами святих жон-мироносиць хай Господь благословить нашу землю миром”.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2919