У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 47

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок сьому частину репортажу з усіх куточків України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 46.

Київська єпархія. Волонтери БФ «ФАВОР» у співпраці із Буковинським православним релігійним фондом відправили гуманітарну допомогу до Чернігова.

Ніжинська єпархія. З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Свято-Покровського храму с. Козари Носівського благочиння протоієрей Георгій Пентюк у дні Світлої седмиці відвідав місцеві багатодітні та малозабезпечені родини, привітавши їх зі Святом Світлого Христового Воскресіння та передавши їм гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування.

6 травня 2022 року вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій та голова єпархіального відділу у справах сім’ї священик Олександр Гладиш у рамках акції по наданню посильної допомоги родинам, в яких народилися немовлята у військовий час, відвідали Ніжинський міський пологовий будинок.

Священнослужителі привітали працівників та пацієнтів медичної установи зі Святом Пасхи та передали для новонароджених допомогу від Ніжинської єпархії – пакунки з дитячим харчуванням та предметами для догляду за немовлятами.

Молоді мами подякували священнослужителям за надану матеріальну підтримку в складний для нашого народу час.

Харківська єпархія продовжує реалізовувати активну гуманітарну діяльність та допомагати усім нужденним. Зокрема:

• Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування до храму святого великомученика Георгія Побідоносця м. Харкова;
• Братія Покровського монастиря м. Харкова передала продукти харчування Захисникам України;
• У храмі преподобного Олексія, чоловіка Божого, м. Харкова роздали гуманітарну допомогу;
• Настоятель Свято-Троїцького храму селища Гути передав продукти харків’янам;
• Парафіяни Казанського храму розвезли продуктові набори мешканцям міста Харкова.

Докладніше про допомогу єпархії можна почитати за посиланням.

Полтавська єпархія. 8 травня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у храмах м. Полтави після Божественної літургії для нужденних були проведені благодійні трапези.

Такий захід у храмах Полтави проводять кожної неділі.

Окрім того, щоденно з 12:00 по 13:00 благодійні трапези для переселенців та всіх нужденних відбуваються при Свято-Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави.

Одеська єпархія. Духовенство та волонтери Одеської єпархії продовжують реалізовувати благодійну діяльність по благочиннях:

• Священики та парафіяни Біляївського благочиння надали допомогу для потребуючих місцевих жителів у вигляді продуктів, пасхальних частувань та грошових коштів. Крім того, від парафій сіл Майори, Кагарлик та Широка Балка було передано великодні подарунки для українських захисників. А силами духовенства та парафіян храму на честь собору Одеських святих на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Воскобойником у селі Мирному для потреб ЗСУ було передано бронежилет, каску, тактичний рюкзак та продовольство.
• В Овідіопольському благочинні допомогу від місцевого духовенства було надано соціально незахищеним громадянам, а також силам територіальної оборони. Зокрема, духовенство та парафіяни Свято-Миколаївського собору в Овідіополі продовжують допомагати продуктами нашим захисникам і всім, хто сьогодні цього потребує.
• У Білгород-Дністровському благочинні настоятель храму святого великомученика Іоанна Нового Сочавського протоієрей Рустик Виходцев спільно з активом храму на день Радониці за традицією роздали нужденним людям хліб та продукти харчування, а церковні приношення передали для потреб пацієнтів психіатричної лікарні.
• В Ізмаїльському благочинні незаможні сім’ї та переселенці отримали пасхальні подарунки від духовенства та активних парафіян храмів. Так, настоятель храму свв. Костянтина та Єлени протоієрей Платон Єнін із волонтерами відвідав дитячий притулок «Гніздечко» у смт. Суворове, де розмістилися переселенці з Миколаївської області. Нужденним передали передали продукти і предмети першої необхідності.
• У Саратському благочинні триває активна співпраця православної громади з гуманітарними організаціями, що надають підтримку переселенцям та нужденним людям. Також тут продовжують безпосередньо допомагати місцевим соціальним установам та військовослужбовцям. Так, настоятель Свято-Троїцького храму в селі Зоря протоієрей Миколай Костов разом з активними парафіянами передали близько 300 кілограмів продуктів «Червоному хресту», у військову частину в Сараті, військовослужбовцям, які несуть службу на місцевому блокпості, підопічним будинку-інтернату в селі Велико, а також нужденним жителям сіл району.
• Благочинний Кілійської округи протоієрей Михайло Павлишин та парафіяни храмів надають посильну допомогу продуктами харчування військовослужбовцям Збройних Сил України.

Кіровоградська єпархія. Митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф привітав насельниць та працівників благодійного будинку для пристарілих «Милосердний самарянин» з православним жіночим днем – Неділею святих жінок-мироносиць.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кропивницький надали чергову гуманітарну допомогу для 15 родин вимушених переселенців.

Окрім отримання матеріальної допомоги, родини мали можливість познайомитися між собою та поспілкуватися з протоієреєм Іоанном Шемедюком та психологом Тетяною Вікторівною Аксьоновою.

Також для діток був проведений майстер-клас по виготовленню браслетів.

У світлі дні святкування Пасхи прихожани Спасо-Преображенського кафедрального собору підготували 20 великодніх кошиків для дітей з інвалідністю.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 280