У Вінницькій, Володимир-Волинській та Рівненській єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих військовослужбовців ЗСУ

Священики Української Православної Церкви провели у Вічність своїх загиблих парафіян – воїнів ЗСУ, які ціною власного життя захищали Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Вінницької, Володимир-Волинської та Рівненської єпархій.

4 травня 2022 року з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Бар було звершено чин похорону загиблого Захисника України Андрія В’ячеславовича Тхака (1988 р.н).

Богослужіння звершили клірики Барського округу на чолі з благочинним архімандритом Серафимом (Поворозником).

Митрополит Варсонофій висловив щирі співчуття родині та близьким загиблого героя.

У Володимир-Волинській єпархії в останню дорогу провели спочилого воїна Сергія Нікітіна.

Чин відспівування у храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього селища Люблинець звершили священики Ковельського міського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Володимиром Ровінським.

На центральному кладовищі Ковеля, на алеї Слави, настоятель Хрестовоздвиженського храму протоієрей Павло Мацелік звершив заупокійну літію за полеглим воїном та віддав тіло землі.

Ще одного Героя, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії, провели в останню дорогу у Рівненській єпархії. Чин відспівування загиблого воїна Богдана Козаченка у селі Бродів здійснили  священики Острозького благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Максимчуком.

Прощались із воїном військові побратими, друзі та односельці.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 633