У Донецькій єпархії від війни продовжують страждати храми УПЦ: зазнали руйнувань скити Святогірської лаври та церква у Маріуполі

У Донецькій єпархії повністю зруйновано скит Святогірської лаври у селі Долина, постраждав скит обителі на честь святителя Іоанна Шанхайського у селі Адамівка та зруйновано Преображенський храм у селищі Черемушки в місті Маріуполь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

В єпархіальній прес-службі 30 квітня опублікували фото залишків стін Преображенського храму у селищі Черемушки міста Маріуполь.

Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври у селі Долина повністю зруйнований через обстріли. Фото зруйнованого скиту опублікували  на сторінці у Facebook Донецької єпархії 8 травня.

«Друге фото від 6 травня 2022 року. Храмова будівля збудована на зразок Свято-Покровського храму на Нерлі у його первісному вигляді», – сказано у повідомленні.

10 травня в єпархії показали наслідки руйнувань у скиту Святогірської Лаври на честь святителя Іоанна Шанхайського у селі Адамівка.

5 травня повідомлялося, що у результаті обстрілів постраждав храм Казанської ікони Божої Матері Донецької єпархії в Мар’їнці.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2276