77 храмів УПЦ зазнали руйнувань у результаті війни: інтерактивна мапа ДЕСС

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті підготувала карту релігійних споруд, що зазнали руйнувань чи постраждали у результаті військових дій російських військ. Станом на 5 травня 2022 року, на карту ДЕСС внесено 77 храмів та монастирів Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На сайті Держетнополітики інформують, що з початку вторгнення РФ в Україну, 24 лютого, зазнали руйнувань уже щонайменше 116 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше тринадцяти областях України: Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумський, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Переважна більшість із них ‒ храми УПЦ (77), 66% від усіх пошкоджених релігійних споруд, зафіксованих на карті.

Найбільше об’єктів, що зазнали руйнувань на сьогодні виявлено в Донецькій, Київській і Харківській областях – понад половина з усіх зафіксованих нині випадків ушкоджень релігійних споруд в Україні.

Раніше Український культурний фонд розробив інтерактивну «Мапу культурних втрат». Зазначається, що станом на 8 квітня понад 160 різних пам’яток та об’єктів культури постраждали або повністю зруйновані внаслідок війни.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1093