Синод ініціював зібрання вірних Української Православної Церкви для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни

12 травня 2022 року на своєму засіданні Священний Синод ініціював зібрання вірних Української Православної Церкви для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священний Синод відреагував на питання відносно майбутнього Української Православної Церкви. Зокрема, члени Синоду позитивно оцінили можливість ґрунтовного та всебічного обговорення будь-яких питань церковного життя. Але принципово важливим є те, щоб цей процес відбувався без порушення церковного порядку.

Найближчим часом буде скликано зібрання за участі єпископів, священників, монахів та мирян Української Православної Церкви для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни. При цьому, члени Синоду наголосили, що дискусія з того чи іншого питання не має призвести до виходу за межі канонічного поля і не повинна спричинити нові розділення в Церкві Христовій.

Читайте про усі підсумки засідання Священного Синоду УПЦ за посиланням.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 20109