Синод звернувся до Генерального прокурора України з питань порушення конституційних прав і свобод вірян Української Православної Церкви

Священний Синод УПЦ на засіданні 12 травня 2022 року вирішив звернутися до Генерального прокурора України Ірини Валентинівни Венедіктової з проханням розслідувати незаконні дії представників влади, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Синод розглянув випадки незаконних дій представників органів державної влади, місцевого самоврядування та їх посадових осіб стосовно Української Православної Церкви. Такі порушення прав громадян України, які є вірянами УПЦ, викликають занепокоєння, відзначили члени Синоду і ухвалили рішення звернутися до Генерального прокурора з проханням про належне розслідування випадків розпалення ворожнечі і незаконних дій чиновників та органів місцевого самоврядування.

Синод також звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо порушення конституційних прав і свобод вірян Української Православної Церкви.

Читайте про усі підсумки засідання Священного Синоду УПЦ за посиланням

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 10524