Священний Синод обговорив внутрішньоцерковну дискусію щодо майбутнього Українського Православ’я

Дискусія з церковних питань має бути в межах канонічного поля, щоб не спричинити нові розділення. Про це йдеться у Заяві Священного Синоду УПЦ від 12 травня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священний Синод підкреслив важливість розгорнутої дискусії про майбутнє Української Православної Церкви.

Повідомляється, що «сьогодні це питання є предметом церковного обговорення. У деяких єпархіях відбуваються збори духовенства, які висловлюють свою позицію. Інформація надходить Предстоятелю Української Православної Церкви».

У Заяві позитивно охарактеризована можливість  ґрунтовного та всебічного обговорення будь-яких питань церковного життя. Синод підкреслив, що саме в такому обговоренні проявляється соборна природа Православної Церкви. «Але цей процес має відбуватись без порушення церковного порядку», — зазначається у документі.

Священний Синод повідомив, що найближчим часом буде скликано зібрання за участю єпископів, священників, монахів та мирян для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни та, які нас всіх турбують. Однак у Заяві наголошується: «Ми повинні зробити все, щоб дискусія з того чи іншого питання не вивела нас із канонічного поля і не спричинила нові розділення в Церкві».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 10101