Священний Синод УПЦ: Ми впевнені — Україна вистоїть та збереже свою державність

В Українській Православній Церкві посилено моляться за те, щоб Україна вистояла та зберегла свою державність у війні, яку розпочала Російська Федерація в нашій країні. Про це йдеться у Заяві Священного Синоду УПЦ від 12 травня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Українська Православна Церква одразу засудила військову агресію Російської Федерації проти України і наполегливо наголосила, що війна — це великий гріх, — нагадують члени Священного Синоду. — Саме тому наша Церква неодноразово закликала припинити кровопролиття та, розпочавши переговорний процес, вирішити конфлікт за допомогою слова, а не зброї. На жаль, спроби мирних перемовин бажаного результату не дали. Навпаки, на сьогодні ракетні обстріли та бомбові удари охопили майже всю територію нашої Батьківщини».

Попри такі важкі обставини, підкреслюється у Заяві Синоду УПЦ, «ми впевнені, що Україна вистоїть та збереже свою державність».

«Про це в усіх храмах та монастирях підноситься посилена молитва нашого єпископату, духовенства, чернецтва та мирян. Українська Православна Церква підтримує й надалі підтримуватиме захисників України та надаватиме благодійну допомогу нужденним. Щиро віримо, що Господь благословить миром українську землю та її боголюбивий народ», — наголошується у документі.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2400