Відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (+відео)

12 травня 2022 року у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Тимчасовими членами Священного Синоду є: митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій та архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп. Частина членів Синоду бере участь у роботі за допомогою відеозв’язку.

Перед засіданням Предстоятель та члени Синоду помолилися за Божественною Літургією у храмі на честь святителя Миколая Чудотворця у резиденції Предстоятеля на території Києво-Печерської Лаври. Божественну літургію звершив секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

За Літургією піднесли прохання про мир на українській землі, її владу та військо, та щоб Господь зглянувся на наш народ, зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки і благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Про підсумки засідання Священного Синоду читайте за посиланням.

Нагадаємо, попереднє засідання Синоду УПЦ відбулося 28 лютого 2022 року.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 24329