Синодальний соціально-гуманітарний відділ УПЦ відправив у Чернігів 18 тонн благодійної допомоги

Київські парафії декілька тижнів збирали продукти, засоби гігієни та одяг для жителів Чернігівщини. Попри складну ситуацію на Київщині, віруючі вирішили допомогти тим, кому зараз ще важче й відправили в Чернігівську єпархію майже 18 тонн гуманітарної допомоги. Про це повідомили в Синодальному соціально-гуманітарному відділі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«У Чернігові декілька тисяч мешканців залишилися без даху над головою — через обстріли пошкоджено їхні будинки. Під час воєнних дій на території Троїцького кафедрального собору та Чернігівського духовного училища жило більш як 600 біженців з дітьми. Навіть зараз лишилося декілька співробітників єпархії, у яких зруйноване житло», — розповідає секретар Чернігівської єпархії протоієрей Ігор Пидан.

За словами священика, у Чернігові зараз не вистачає найнеобхідніших продуктів, а ті які є у магазинах, коштують дорожче аніж до війни. Ще гірша ситуація у багатьох селах області: продукти не привозять узагалі, а люди на межі виживання.

Допомогу для чернігівців співробітники Синодального соціально-гуманітарного відділу УПЦ збирали на території однієї з православних парафій під Києвом. Речі та продукти зберігали у приміщенні недільної школи. Православні волонтери та жителі села декілька годин завантажували автомобіль. 11 травня гуманітарну допомогу вже зустрічали біля кафедрального Свято-Троїцького собору Чернігова.

«Дуже дякуємо нашим православним братам і сестрам із Києва. Ми зараз дуже потребуємо такої підтримки. Гуманітарну допомогу ми розподілимо між міськими храмами, де її отримають нужденні, бідні та багатодітні сім’ї. А також будемо розвозити по сільських парафіях, де найтяжче з продуктами», — говорить отець Ігор.

«Висловлюємо щиру подяку Синодальному відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань за надану гуманітарну допомогу! Також велика вдячність усім, хто долучився до збору благодійної допомоги, — майже 18 тонн харчових продуктів, дитячого харчування, памперсів, засобів гігієни, ковдр, подушок, одягу та ін. — для підтримки найуразливіших верств населення Чернігівської єпархії», — написали 11 травня на офіційній сторінці Чернігівської єпархії.

Синодальний соціально-гуманітарний відділ УПЦ вже готує новий вантаж для Чернігівської єпархії й закликає підтримати його місію.

Реквізити відділу:

✅ Р/р UA953052990000026008005005362
МФО 40721804 АТ КБ
ПриватБанк ЄДРПОУ 40721804
З позначкою «Місія Милосердя».

✅ Або на карту відділу: 5169 3305 2147 1273.

Просмотров: 524