У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 50

Єпархії, громади, монастирі, духовні школи та благодійні організації Української Православної Церкви продовжують підтримувати духовною та матеріальною допомогою нужденних, хворих, сиріт, біженців і українських військових. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує п’ятдесяту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 49.

Києво-Печерська Лавра. Співробітники соціального відділу Києво-Печерської Лаври прибули до Чернігова та у супроводі місцевого благочинного передали благодійну допомогу до Єлецького Успенського жіночого монастиря. Також допомогу з Лаври отримала Мохнатинська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Чернігівського району.

Окрім того, братія передала ліки в храмовий комплекс на честь Різдва Христового на Березняках (м. Київ), звідки вони будуть розподілені між хоспісами, лікарнями та людьми, які їх потребують.

У Тернопільській єпархії розповіли про роботу волонтерів кафедрального собору. 11-12 травня придбали та передали пульсоксиметри на передову, закупили та передали харчі військовим на схід, долучилися до збору та відправки харчів та засобів гігієни вимушено переселеним особам у м. Кобеляки, передали комплекти гуманітарної допомоги для сімей переселенців, що проживають зараз у Тернополі.

У Почаєві працівники Центру надання соціальних послуг передають гуманітарну допомогу біженцям. Директор Центру священник Георгій Гичка висловив подяку благодійникам, ректору Почаївської духовної семінарії архієпископу Іову (Смакоузу) з викладачами та вихованцями ПДС за прояв милосердя, любові і жертовності в наданні допомоги. Для внутрішньо переміщених осіб зібрали харчі, одяг, засоби гігієни, побутову хімію, постільну білизну, ковдри та інші необхідні речі.

Київська єпархія. 70 вимушених переселенців з Краматорська, Покровського та Харкова отримали допомогу від БФ «ФАВОР».

У Новоархангельському районі на Кіровоградщині прийняли 70 внутрішніх переселенців з Краматорська, Покровського та Харкова. Всі вони вже отримали гуманітарну допомогу від фонду «ФАВОР».

Парафіяни Покровського храму УПЦ села Нерубайка Кіровоградської області разом з настоятелем Василієм Дубіним передали постраждалим від бойових дій пакунки з продуктами харчування, засобами особистої гігієни та побутовою хімією.

Чернівецько-Буковинська єпархія. 11 травня секретар єпархії архімандрит Никита передав 50 спальників для воїнів ЗСУ на передову на схід України. Гуманітарна допомога була привезена до єпархіального управління з Італії та Румунії.

Волинська єпархія. З ініціативи православної громади на честь святого апостола Андрія Первозванного села Струмівка відбулась дружня зустріч з батьками та дітками, які вимушено переселились на Волинь. Участь у заході взяли понад 130 людей, серед яких близько 80 дітей. Для гостей дійства організатори підготували майстеркласи, музичні вітання, дитячу виставу від театральної студії, перегони на веломобілях, батут, ігри, спілкування та смачне частування.

Кам’янська єпархія. 12 травня на території Миколаївського кафедрального собору УПЦ у Кам’янському роздали гуманітарну допомогу: харчі, дитяче харчування, підгузники, одяг та інше.

Вінницька єпархія. Парафіяни храму свт. Миколая м. Бар вкотре передали допомогу для військових ЗСУ.

Харківська єпархія. Священнослужителі УПЦ надають благодійну допомогу харків’янам, роздаючи харчі та предмети потреби на своїх парафіях і у різних районах міста.

Олександрійська єпархія. Біля Покровського собору в Олександрії надається допомога всім потребуючим. Щовівторка волонтери годуватимуть нужденних гарячими обідами та давати їжу з собою.

Полтавська єпархія. 12 травня настоятель Свято-Преображенського храму с. Чорно-Федорівка протоієрей Михаїл Строган разом парафіянами, односельцями та жителями села Волошкове вкотре підтримали гуманітарною допомогою військовослужбовців Збройних сил України які перебувають в Запорізькій області.

Волонтери центру “Благо” закупили та розвезли фрукти в заклади Інтернат для дітей з особливими потребами,
Школу мистецтв (в минулому дитячий інтернат ✓2), онковідділення дитячої клінічної лікарні, ЗОШ ✓26 м.Полтава.
Слід зазначити, що в даних закладах, крім постійних мешканців, зараз перебуває велика кількість осіб з дітьми з-поміж тимчасових переселенців.

З Гуманітарного центру єпархії була відправлена благодійна допомога у вигляді лікарських засобів, товарів медичного призначення, медикаментів та перев’язувальних матеріалів для пацієнтів та персоналу Другої міської клінічної лікарні.

Рівненська єпархія. Пиріжки, печиво, вареники та різні смаколики зготували віряни УПЦ села Кургани  для українських воїнів. Щотижня гуманітарну допомогу з різних харчових продуктів релігійна громада Різдва-Богородичного храму села Кургани колишнього Острозького району відправляє для військовослужбовців через волонтерський центр при Острозькій ОТГ.

У Запорізькій єпархії продовжують допомагати нужденним та біженцям, передаючи дитяче харчування, памперси, засоби особистої гігієни.

Житомирська єпархія. Духовенство та парафіяни Свято-Миколаївського собору Бердичева надіслали чергову адресну допомогу для потреб військовослужбовців Збройних Сил України. На пожертви священства і віруючих храму був придбаний елемент бойового екіпірування. Воїн отримав швейцарську кевларову каску 3-го класу захисту.

Мукачівська єпархія за підтримки Волонтерів Закарпаття м.Іршава 12 травня провела видачу гуманітарної допомоги в Іршаві. Біженці отримали одяг, харчі, засоби гігієни та пральні порошки, дитяче харчування, підгузники тощо.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 560