У шести єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих Захисників України

Священики Мукачівської, Чернівецької, Рівненської, Житомирської, Олександрійської та Володимир-Волинської єпархій провели в останню дорогу своїх спочилих прихожан – воїнів ЗСУ, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

13 травня 2022 року у кафедральному соборі на честь ікони Пресвятої Богородиці «Почаївська» м. Мукачево, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин похорону Захисника України Романа Цендра, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Архіпастир висловив співчуття родині новопреставленного Романа та призвав духовенство єпархії до молитви за спочилого і за всіх воїнів, які віддали своє життя, аби ми жили під мирним небом.

Двома днями раніше, 11 травня 2022 року, у Мукачівській єпархії жителі смт. Великий Березний прощалися зі спочилим Захисником Вітчизни Василем Пекарем.

Соборний чин відспівування полеглого Героя був звершений у місцевому Свято-Троїцькому храмі.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Великоберезнянського округу протоієрей Василій Ковач.

4 травня 2022 року священики Чернівецької єпархії у селі Верхні Синівці відспівали Захисника Батьківщини Андрія Шову, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Андрія очолив настоятель місцевої парафії на честь Воздвиження Хреста Господнього протоієрей Олег Остафюк у співслужінні клірика єпархії протоієрея Василія Павлюка.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

10 травня 2022 року священики Рівненської єпархії провели в останню путь 18-річного воїна Дениса Шепеля.

Чин відспівування очолив протоієрей Олександр Дячук у Рідзво-Богородичному храмі села Кутянка колишнього Острозького району.

12 травня 2022 року благочинний Житомирського районного округу протоієрей Димитрій Новіцький у співслужінні єпархіального духовенства звершив чин відспівування новопреставленого воїна Віталія Сергійовича Бондаренка (1992 р. н.).

Житомирська єпархія висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя та підносить посильні молитви за р. Б. воїна Віталія.

12 травня 2022 року священнослужителі Петрівського округу Олександрійської єпархії УПЦ звершили чин відспівування воїна ЗСУ Анатолія Ярославовича Сеньківа.

Ще одного Захисника України – загиблого воїна Василя Миколайовича Палія – відспівали священики Володимир-Волинської єпархії у с. Гірники.

У спочилого військовослужбовця залишилася дружина і шестеро дітей.

Вічна пам’ять Героям.

Просмотров: 863