У шести єпархіях священики Української Православної Церкви провели в останній шлях загиблих воїнів ЗСУ, які захищали Україну від російської агресії

Священики Тернопільської, Тульчинської, Чернівецької, Мукачівської, Олександрійської та Полісько-Сарненської єпархій відспівали спочилих Захисників України. В Одеській єпархії було звершене соборне заупокійне богослужіння в сороковий день від дня смерті воїнів, що загинули внаслідок авіаудару у Красносілці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

15 травня 2022 року священики Шумського благочиння Тернопільської єпархії УПЦ провели в останню дорогу воїна Олександра Луцика, який віддав своє життя, захищаючи Україну від російської агресії.

Чин відспівування очолив благочинний Шумського округу протоієрей Михаїл Костюк у Свято-Покровському храмі села Залісці.

Тернопільська єпархія висловлює співчуття родині героя та просить молитися за упокій його душі.

Цього ж дня священики Тульчинської єпархії відспівали Захисника України воїна Михайла Гутніка.

Чин похорону у Свято-Покровському храмі села Демківка очолив благочинний Тростянецького округу протоієрей Володимир Шарапанівський у співслужінні настоятеля храму протоієрея Миколая Прищепи та духовенства благочиння.

Також в цей день у Чернівецькій єпархії в останню дорогу провели воїна Романа Юрійчука.

Відспівування загиблого Героя очолив благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у храмі на честь святого Архістратига Михаїла села Пригородок. Благочинному співслужили настоятель храму ієрей Сергій Білівський та духовенство єпархії.

16 травня 2022 року у Свято-Миколаївському храмі селища Чинадієво духовенство і миряни Мукачівської єпархії УПЦ попрощалися із полеглим на війні 32-річним воїном Юрієм Кручаницею.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин похорону очолив настоятель Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря архімандрит Митрофан (Шимон).

У Мукачівській єпархії висловлюють щирі співчуття родині та близьким Героя, а також закликають до посиленої молитви за упокій його душі.

Ще одного Захисника – воїна Сергія Войтовича – у цей день провели в останню дорогу священики Олександрійської єпархії у смт. Устинівці.

Чин відспівування і похорону очолив протоієрей Михаїл Андрішко.

Також зі спочилим Героєм – воїном Сергієм Савичем – попрощалися у Полісько-Сарненській єпархії.

Чин відспівування убієнного воїна Сергія у Свято-Пантелеймонівському храмі села Миляч Дубровицького району очолив протоієрей Миколай Якимець у співслужінні кліриків єпархії.

В Одеській єпархії піднесли заупокійну молитву за спокій душ Захисників  України, які загинули внаслідок авіаудару по с. Красносілка.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела панахиду у 40-й день від дня кончини Захисників звершив архієпископ Южненський Діодор, вікарій Одеської єпархії.

За богослужінням молилися батьки, родичі та односельці загиблих молодих Героїв.

Вічна пам’ять спочилим Захисникам України.

Просмотров: 2545