На Чернігівщині, Буковині, Волині та Кіровоградщині духовенство і віруючі УПЦ провели в останній шлях загиблих Захисників України

Священики Ніжинської, Чернівецької, Волинської, Володимир-Волинської та Олександрійської єпархій відспівали спочилих Захисників України, які захищали Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

17 травня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Варвинського округу протоієрей Володимир Гав’янець разом з духовенством благочиння у храмі Різдва Пресвятої Богородиці селища Варва Чернігівської області звершили чин поховання захисника України майора Костянтина Кропиви.

Костянтин Юрійович Кропива народився у Варві 16 лютого 1990 р., закінчив Варвинську ЗОШ I-III ступенів. На військовій службі перебував із 2014 р. Після закінчення Академії Сухопутних Військ проходив службу в 14-й бригаді, згодом його перевели до 28-ї. У цей час був командиром механізованої батареї. Помер Костянтин Кропива 15 травня близько четвертої ранку при виконанні бойового завдання в Херсонській області. Вічна пам’ять герою!

17 травня священники Чернівецько-Буковинської єпархії у селі Рукшин відспівали захисника Батьківщини, Степана Рачука, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Степана очолив митрофорний протоієрей Анатолій Мандрюк благочинний Хотинського округу у храмі на честь святого Архістратига Михаїла села Пригородок Хотинського благочиння у співслужінні настоятеля храму митрофорного протоієрея Николая Леваднюка та духовенства єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

18 травня у селі Цміни Маневицької громади Камінь-Каширського району Волинської області поховали старшого лейтенанта Віталія Послєдова, який загинув захищаючи рідну землю від російських загарбників поблизу населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області.

Віддати останню шану загиблому захиснику за його мужність і жертовність до батьківського будинку у рідному селі зійшлися жителі Цмін, представники влади, військові побратими та сотні мешканців громади. “Знову від російської навали загублено молоде життя у скорботі молода дружина, батьки, рідні та близькі загиблого”, – повідомили у Маневицькій селищній раді.

У місцевому Миколаївському храмі священнослужителі помолилися за упокій душі воїна-захисника. Чин похорону очолив благочинний Оконської округи протоієрей Іоанн Сонюк зі священиками благочиння. Поховали Віталія Послєдова на місцевому цвинтарі.

15 травня духовенство Ратнівщини Володимир-Волинської єпархії на чолі з благочинним протоієреєм Анатолієм Гурським звершили відспівування новопреставленого Єременка Сергія в селі Видраниця Ковельського району Волинської області, який загинув в Донецькій області, захищаючи рідну землю від ворога.

Отець благочинний висловив співчуття для близьких та рідних покійного та закликав посилити молитви за новопреставленого воїна Сергія.

18 травня Суботська територіальна громада на Кіровоградщині прощалася зі своїм воїном-захисником Маляренком Володимиром Сергійовичем, який загинув біля Донецька, боронячи нашу Батьківщину від російської агресії. Йому виповнилося всього 23 роки.

Поховання звершили клірики Олександрійської єпархії протоієрей Євгеній Жабковський, протоієрей Андрій Подлєсний, ієрей Олександр Потужній.

Вічна і блаженна пам’ять Героям!

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1742