У п’яти єпархіях Української Православної Церкви були звершені відспівування загиблих Захисників України

Священики Чернівецької, Мукачівської, Кам’янської, Володимир-Волинської та Рівненської єпархій провели в останню дорогу українських воїнів, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

18 травня 2022 року священники Чернівецької єпархії у селі Рукшин відспівали Захисника Батьківщини Василя Гнатчука, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Василія очолив протоієрей Ярослав Малий у храмі на честь святого великомученика Димитрія села Рукшин Хотинського благочиння у співслужінні настоятеля храму протоієрея Миколая Леваднюка та духовенства єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

Цього ж дня у Мукачівській єпархії, у Свято-Георгіївському храмі села Осій Іршавського благочиння, звершили чин похорону загиблого Захисника України Андрія Матіка.

Також в Мукачівській єпархії в останню дорогу провели воїна Василя Кострабу.

Прощалися з Героєм у с. Кушниця Керцьківської ТГ. Чин відспівування звершили клірики Іршавського благочиння.

19 травня у храмі на честь святої рівноапостольної княгині Ольги міста Кам’янське було звершене відспівування загиблого старшого солдата Андрія Миколайовича Ляша, який загинув 11 травня захищаючи нашу Державу від російських окупантів.

З благословення митрополита Кам’янського і Царичанського Володимира, відспівування очолив благочинний міста Кам’янське протоієрей Володимир Михайлюк у співслужінні духовенства міста.

Цього ж дня священики у Свято-Успенському Низкиницькому монастирі священики Володимир-Волинської єпархії на чолі з настоятелем монастиря архімандритом Вікентієм провели у вічність загиблого Захисника України Павла Суслова.

Життя воїна, чоловіка та батька було обірване в неповних 27 років.

«Сьогодні ми усі схиляємо голови перед нашим Героєм, його родиною, всім серцем співчуваємо та розділяємо біль невимовної втрати. Молимося за новопреставленого воїна Павла», – сказав у надгробному слові архімандрит Вікентій.

Ще одного Героя відспівали у Рівненській єпархії.

19 травня 2022 року у Свято-Преображенському храмі села Оржів Рівненського району відспівали воїна Олександра Бубновича. Чин похорону очолив архімандрит Василій Ващик у співслужінні настоятеля храму протоієрей Юрія Бізюка.

Олександр загинув 16 березня, йому було 26 років.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 1224