У результаті обстрілів зруйновано храм Богородичного скиту Святогірської Лаври

19 травня 2022 року у результаті обстрілу повністю зруйновано храм у Богородичному жіночому скиту на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних Радість» Свято-Успенської Святогірської Лаври на Донеччині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше у Святогірській обителі повідомляли, що після підриву мосту через Сіверський Донець у селі Богородичне Святогірської ОТГ практично припинилося транспортне сполучення зі скитом на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних Радість» у цьому селі. Сестри скиту під керівництвом старшої сестри черниці Амвросії (Коваль) взяли під захист близько 20 біженців з інших населених пунктів. Крім того, за свідченням сестер скиту щодня, вночі у пристосованих під бомбосховища підвальних приміщеннях рятуються сім’ї місцевих жителів. Люди, що ховаються в скиті, по можливості надають допомогу насельницям обителі в роботі на кухні, прибиранні території. Щодня парафіянами відбувається молитовний обхід навколо скиту зі святими образами.

Освячення храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» звершили 14 лютого 2005 року. Майже одразу після освячення з благословення митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона храм «Всіх скорботних Радість» разом із подвор’ям було перетворено на Богородичний жіночий скит Святогірської Лаври. Таким чином, історія створення та освячення храму стала історією створення нової чернечої обителі. У травні 2006 року в молодій обителі відбувся перший чернечий постриг, а у грудні того ж року їй офіційно надано статус скиту Святогірської Лаври.

У 2008 році у відроджений храм повернулася старовинна ікона Божої Матері «Всіх скорботних Радість». Дивним Божим промислом ця ікона пережила революцію і війну, роки безбожжя і майже через 100 років повернулася до Богородичного відновленого храму. На іконі зображено символічно село Богородичне, колишній храм, нижче — чудотворне джерело, церковно-парафіяльна школа, але найдивовижніше, ікона зобразила чудове пророцтво Божої Матері: Пресвята Діва стоїть саме на тому місці, де згодом, у XXI столітті буде збудовано новий храм.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 12022