Священики Волинської, Мукачівської, Олександрійської, Полтавської єпархій звершили відспівування загиблих Захисників України

Священики Волинської, Мукачівської, Олександрійської, Полтавської єпархій провели в останню дорогу українських воїнів, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

19 травня 2022 року в селі Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області собором духовенства було завершено чин заупокійного відспівування полеглого в боях з російськими загарбниками Захисника України Осадчука Петра Петровича 1971 р. народження.

Соборну молитву очолив місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк, – йдеться на сайті благочиння.

Залишилися в скорботі матір, дружина, двоє дітей та рідні, друзі й знайомі спочилого, котрі у великій кількості зібралися разом, щоб провести в останню земну путь Героя й помолитися за упокій його безсмертної душі, просячи в Господа милості, прощення гріхів та Царства Небесного.

20 травня у Сваляві в Мукачівському районі Закарпатській області попрощалися з Героєм України, захисником Української землі, який загинув від ворожої кулі, Віталієм Гавришем.

Чин відспівування був звершений в храмі на честь Всіх Святих. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин похорону очолив благочинний Свалявського благочиння, протоієрей Василій Барна. Отцю благочинному співслужило духовенство району.

20 травня у селі Климовиця в Мукачівському районі Закарпатській області попрощалися з захисником нашої Держави Дмитром Дмитровичем Шелеником.

Чин відспівування був звершений у Свято-Духівському храмі села. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин похорону очолив благочинний Іршавського благочиння, протоієрей Іван Лупак. Отцю благочинному співслужило духовенство району.

З полеглими Героями прийшли попрощатися побратими, друзі, родина та близькі.

“Приносимо щирі співчуття сім’ї захисника нашої Держави! Закликаємо духовенство до посиленої молитви за новопредставленого Дмитрія та Віталія”, – йдеться у повідомленні.

Священнослужителі Петрівського округу Олександрійської єпархії звершили православний чин поховання воїна ЗСУ Циганкова Миколая, який загинув в російсько-українській війні.

18 травня з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа чин відспівування Захисника України Олександра Куриленка звершив благочинний Гадяцького округу протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні настоятеля Покровського храму с. Петрівка-Роменська  у Миргородському районі, Полтавської області протоієрея Олега Мостового та кліриків Гадяцького благочиння.

Олександр загинув, захищаючи Україну, 25 квітня внаслідок ворожого обстрілу в районі виконання бойових завдань на Харківщині.
З в’їзду в Петрівку-Роменську й аж до містечка Нафтовик живим коридором зустрічали Героя сотні людей, які прийшли та приїхали провести в останню дорогу Олександра Куриленка та вклонитися його мужності й відвазі.
Призваний на військову службу був 10 березня 2022 року та проходив її на посаді старшого механіка – водія обслуги артилерійського дивізіону військової частини А 1476.
Воїнові було 44 роки.
Вічна пам’ять.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1016