Сьогодні багато говорять про віру, але мало хто розуміє, Хто є Бог і як Йому служити правильно – Предстоятель (відео)

У своїй недільній проповіді у Неділю про самаряниню Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що означає поклонятися Богові «духом та істиною», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадавши бесіду Іісуса Христа з самарянкою, Предстоятель наголосив на важливості слів, які Господь сказав жінці (Ін. 4:21).

«Бог є Істина і той, хто поклоняється Богу духом та істиною, той гідно кланяється Богові. Таких шанувальників шукає Собі Бог, таких шанувальників Бог благоволить», – сказав Архіпастир.

За його словом, «сьогодні багато говорять про віру, але мало хто знає або розуміє, що Бог є Істина і Бога треба правильно знати, потрібно йому правильно поклонятися».

Блаженніший владика пояснив, що  «покланятися в істині – це знати правильно Бога, а духом – значить не лише тілом кланятися Богові, а силами розуму, своїми почуттями поклонятися, упокорюватися перед Богом».

«Це є правильне поклоніння Богу, те поклоніння, яке робить людину здатною вмістити в собі живу воду Благодаті Святого Духа, яка потрібна людині, щоб і земне життя прожити пристойно й отримати Спасіння в вічному житті», — зазначив Митрополит Онуфрій.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 935