Священики Київської, Чернігівської, Полтавської єпархій звершили відспівування загиблих Захисників України

Священики Київської, Чернігівської, Полтавської єпархій провели в останню дорогу українських воїнів, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

20 травня 2022 року в селі Озера Бучанського району священники Другого Бородянського благочиння, Київської єпархії звершили чин відспівування Михайла Миколайовича Лози – військового ЗСУ, що загинув 15 травня у російсько-українській війні поблизу міста Попасна, Луганської області на сході України.

Духовенство звершило заупокійну літію біля будинку усопшого та траурною ходою пройшли по вулицях села до місцевого Михайлівського храму.

Чин похорону та прощання звершив благочинний Другого Бородянського благочиння протоієрей Павел Філіпович, якому співслужили настоятель храму протоієрей Михайло Файкун, духівник благочиння протоієрей Миколай Самойлович та священники благочиння.

У словах проповіді отець Павел наголосив про важливість любові до ближнього та до Батьківщини у сьогоднішній непростий час, та висловив співчуття дружині, діткам, батькам і рідним усопшого.

Вічна пам’ять Герою Воїну Михайлу.

З благословення керуючого Чернігівською єпархією митрополита Амвросія священники Корюківського благочиння звершили чин поховання воїна Олега Теселько, який загинув від російської ракети.

21 травня настоятель Свято-Троїцького храму селища Диканька на Полтавщині протоієрей Євгеній Полтавець звершив чин відспівування Захисника України Суського Станіслава Олеговича.

Священику співслужив настоятель Свято-Троїцького храму с. Великі Будища протоієрей Олександр Фіщук.

Військовослужбовець загинув 15 травня під час виконання бойового завдання в районі активних бойових дій на Донеччині. Воїнові було 33 роки. У нього залишилися батьки, старший брат та син.

Вічна Пам’ять.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 411