Прихильники “ПЦУ” здійснили силове захоплення храму у селі Фурси Білоцерківської єпархії (відео)

22 травня 2022 року о 17-00 відбулося силове захоплення храму апостола і євангеліста Іоанна Богослова у селі Фурси Білоцерківського благочиння на Київщині. Прихильниками «ПЦУ» було вчинене фізичне насильство щодо настоятеля церкви протоієрея Андрія Мухи та вірних УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії.

Церковні рейдери, посилаючись на незаконні рішення про перехід громади з УПЦ в «ПЦУ», виламали двері та, за підтримки «священників ПЦУ» Миколи Гопайнича і Максима Матвійчука, силою відібрали церкву у віруючих Української Православної Церкви.

Настоятель храму розповів, що в момент, коли стало відомо про провокації, які готують прибічники «ПЦУ», релігійна громада храму Іоанна Богослова від імені парафіяльних зборів офіційно звернулася з до голови ОТГ, МВС та СБУ про недопущення протиправних дій, заволодіння майном та втручання у справи церковної громади.

«Церковна громада зібрала 135 підписів, що додані до заяви від вірних членів церковної громади, які несуть канонічний послух, сповідаються, причащаються та підтверджують вірність УПЦ на чолі з Митрополитом Онуфрієм», — повідомив отець Андрій.

Проте голос віруючих не був врахований. 22 травня прихильники «ПЦУ» провели незаконні збори, після чого відбулося силове захоплення храму.

«Натовп розлючених місцевих та привезених активістів від ПЦУ здійснив силовий захват храму. Виламані замки, пошкоджено майно, двері заколочені. Прихожани храму отримали ушкодження різної степені тяжкості, побої та переломи (зафіксовано офіційно)», — розповів отець-настоятель.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 13288