Прихильники “ПЦУ” зрізали поклінний хрест на Рівненщині, мотивація вандалізму – він московський

25 травня 2022 року Іоанно-Богословська громада УПЦ встановила дубовий хрест при в‘їзді у селище Демидівка на Рівненщині, а вже через годину, вандали його зрізали та завезли у невідомому напрямку. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Хрест дуже тяжкий, вісім чоловіків встановлювали, просто на плечах його занести не можливо, – коментує злочин протоієрей Василь Іванейко, настоятель Іоанно-Богословської парафії. – Я переконаний, що захід зі знищення хреста спланований».

Кілька тижнів тому, щоб встановити дубовий хрест, розповідає отець Василь, приїхали  майстри для замірів. На той момент поблизу був «священник ПЦУ» зі своїми прихожанами.

«От він їм  і сказав, що б ми не старались, бо московського хреста тут не буде, якщо ми поставимо, то вони спиляють, – говорить отець Василь. – Я не повірив, що таке можливо, адже хрест не московський, хрест Христовий.»

Хрест на цьому місці стояв 15 років, його на прохання вірян поставив покійний настоятель Іоанно–Богословської парафії протоієрей Петро Копач. Кілька місяців тому через сильний вітер та зіпсовану роками деревину, хрест впав. Священик спалив старий хрест і виготовив новий, який, власне, прихильники “ПЦУ” спиляли та знищили.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 5183