Бог відповідає на молитву тих, хто правильно шанує Його і творить Його волю — Предстоятель (відео)

«Щоб наша молитва була сильною і почутою Господом, людина має правильно шанувати Бога». Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у Неділю про сліпого, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Повчальні слова, які сказав зцілений фарисеям: “Але ми знаємо, що грішників Бог не слухає; але хто шанує Бога і творить волю Його, того слухає” (Ін. 9:31)», — сказав Блаженніший владика,

«Ми часто звертаємося до Бога з молитвою і просимо: «Господи, допоможи мені, допоможи моїм дітям, рідним і так далі», і Господь допомагає нам, але іноді не дуже швидко, – зазначив Предстоятель. — Якщо ми хочемо, щоб наша молитва була сильною, щоб вона відразу прийшла у вуха Господні, то людина має правильно шанувати Бога».

Архіпастир пояснив, що «правильно вшановувати Бога» означає «православно вірити» в Нього.

«Коли людина православно вірить у Бога, вона знає Хто такий Бог, знає, чого Бог хоче від неї — знає волю Божу, правильно знає Його волю. Якщо ми православно віруємо в Бога і творимо волю Божу, тоді у нас стає сильнішою молитва», — наголосив він.

Його Блаженство нагадав, що те, як творити волю Божу описано у двох заповідях: «Люби Бога, свого Творця, і люби ближнього як самого себе».

«Оце є воля Божа, яку ми маємо чинити, і тоді в нас буде сильна молитва. Ми тільки скажемо «Амінь», а Господь уже дасть те, що просили», — сказав Митрополит Онуфрій.

«Нехай Господь допомагає нам, брати і сестри, щоб ми зберігали чистоту святої Православної віри, щоб ми примушували себе жити за Божими заповідями, тобто творити волю Божу, — побажав Предстоятель. — Не треба чекати, коли я захочу пробачити ворогу, дати милостиню, піти до храму, постити, молитися, треба примушувати себе робити це вчасно. Як сказав Господь, «Царство Боже нудиться», а хто нудить себе до цього Царства, той і досягає його».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1268