1 000 тонн від Румунської Православної Церкви. Що стоїть за наймасштабнішою допомогою цієї війни? (відео)

За час війни РФ проти України Румунська Православна Церква відправила українцям понад 1 000 тонн гуманітарної допомоги, – порахували в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії на прохання Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ. 

Завдяки трудам кліриків УПЦ румунського походження протоієрея Димитрія Попеску та протоієрея Миколая Попеску близько 500 тонн було привезено до Центру Гуманітарної допомоги при Чернівецько-Буковинській єпархії. З даних пунктів духовенство і волонтери Чернівецької єпархії розвозили вантажі по єпархіях Української Православної Церкви, які найбільше постраждали від воєнних дій або прийняли значну кількість біженців. Допомогу отримали: Харківська, Ізюмська, Запорізька, Чернігівська, Ніжинська, Київська, Полтавська, Миколаївська, Шепетівська, Роменська, Дніпропетровська, Черкаська, Одеська, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська та інші єпархії.

Отці Димитрій та Миколай Попеску в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповіли про те, що стоїть за цією вражаючою статистикою.

Священики поділилися тим, як вони на пропускному пункті кордону з Румунією у перші дні війни вирішили допомагати біженцям, та яким чином врешті вдалося досягнути таких масштабів помочі, розповіли історії людей, яким допомогли, а також подякували Румунській Православній Церкві, Її Предстоятелю та кожному православному румуну, завдяки яким тисячі українців отримали таку необхідну у ці важкі дні підтримку.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 4226