Священнослужителі Української Православної Церкви відспівали сімнадцятьох воїнів, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії

У Конотопській, Полтавській, Мукачівській, Волинській, Могилів-Подільській, Чернівецькій, Володимир-Волинській і Рівненській єпархіях священики УПЦ провели в останню дорогу сімнадцятьох загиблих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

24 травня 2022 року у Конотопській єпархії відбулося відспівування та поховання воїна Сергія Олександровича Гречко, який загинув, захищаючи Україну від російського вторгнення.

Чин відспівування очолив керівник Соціального відділу Конотопської єпархії протоієрей Володимир Казмірук у співслужінні духовенства єпархії.

Після похорону протоієрей Володимир звернувся до батьків та родини загиблого воїна Сергія зі словами співчуття та закликав усіх до молитви за спокій душі спочилого Героя.

26 травня 2022 року у Полтавській єпархії благочинний Карлівського округу священик Богдан Довбака у співслужінні кліриків благочиння звершив чин відспівування Захисника України Віктора Цибовського.

Віктор Цибовський загинув 16 травня у м. Соледар Донецької області під час виконання бойового завдання.

Поховали Героя у його рідному селі Климівка.

Духовенство і вірні Полтавської єпархії висловлюють співчуття рідним та близьким спочилого воїна та просять молитися за упокій його душі.

26 травня у Мукачівській єпархії, у селі Новоселиця, попрощалися з полеглим Захисником України Едуардом Левченком.

Чин відспівування очолив благочинний Перечинського благочиння протоієрей Володимир Грицько. Попрощатися з воїном Едуардом прийшли представники влади, побратими, знайомі, друзі та вся родина.

У Мукачівській єпархії закликали вірних до посиленої молитви за упокій душі спочилого Героя.

26 травня 2022 року у селищі Маневичі (Волинська єпархія) провели в останню путь загиблого Захисника України Андрія Дудіка.

Чин похорону був звершений у Воскресенському храмі селища. Очолив заупокійне богослужіння благочинний округу протоієрей Тарасій Огородник. Зі словом проповіді та співчуття звернувся настоятель храму протоієрей Сергій Шемчук.

Поховали воїна Андрія Дудіка на місцевому цвинтарі.

У Могилів-Подільській єпархії благочинний Мурованокуриловецького округу протоієрей Василій Балан разом з настоятелем місцевого храму протоієреєм Георгієм Лашиним та іншими священиками благочиння звершили у селі Обухів похорон новопреставленого Захисника України воїна Георгія (Ярослава).

«Двадцятирічний юнак ніс службу у прикордонних військах і загинув внаслідок ракетного обстрілу на території Чернігівської області. Георгій був першим немовлям, якого похрестив, прийшовши на прихід двадцять років тому о. Георгій, син якого також сьогодні воює на передовій і захищає нашу Україну», – йдеться у повідомленні.

Священики Чернівецької єпархії звершили відспівування семи воїнів, які віддали своє життя у війні за свободу України.

  • 18 травня настоятель парафії на честь святого рівноапостольного князя Володимира села Вовчинець  протоієрей Миколай Зеленюк у співслужінні духовенства єпархії звершив чин похорону воїна Сергія Степаненка.
  • 18 травня настоятель парафії на честь преподобної Параскеви села Багна протоієрей Миколай Головач у співслужінні духовенства єпархії звершив чин похорону воїна Сергія Ністірюка.
  • 22 травня настоятель парафії на честь Трьох Святителів села Припруття ієрей Олександр Танас у співслужінні ієрея Георгія Дубця очолив чин відспівування полеглого воїна Михайла Матея.
  • 25 травня настоятель парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Баламутівка ієрей Сергій Грозинський звершив відспівування полеглого Захисника України Володимира Андрєєва.
  • 26 травня настоятель парафії на честь святителя Миколая села Коболчин протоієрей Сергій Дудка відспівав Захисника Вітчизни Владислава Кліщука.
  • 26 травня благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у співслужінні кліриків єпархії відспівав воїна Сергія Бабія.
  • 27 травня благочинний Кіцманського округу протоієрей Миколай Зеленюк у співслужінні духовенства єпархії у Михайлівському храмі села Зеленів звершив чин відспівування загиблого Захисника України воїна Івана Сазонова.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій його душ.

Чотирьох воїнів в останню дорогу провели священики Володимир-Волинської єпархії.

25 травня 2022 року на Ратнівщині священнослужителі Володимир-Волинської єпархії відспівали загиблого воїна Івана Маковецького, який віддав своє життя у боротьбі з російською агресією.

Прощалися з військовослужбовцем в Аннинському храмі села Щедрогір. Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Сергій Шамайло у співслужінні священників з навколишніх сіл.

Духовенство та віряни Ратнівщини висловлюють щирі співчуття родині полеглого бійця і закликають до молитви за упокій його душі та мир в Україні.

Ще одного спочилого Захисника – воїна Івана Литвинюка – священики Володимир-Волинської єпархії провели в останню дорогу в Успенському храмі села Стара Гута.

27 травня 2022 року відбувся чин відспівування воїна, який звершили благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк та настоятель місцевої парафії протоієрей Леонід Хотинський.

Цього ж дня духовенство Ковельського благочиння Володимир-Волинської єпархії провели в останню путь воїна Валерія Гонту.

Чин відспівування відбувся у Воскресенському кафедральному соборі м. Ковеля. Після богослужіння протоієрей Михаїл Чупак, благочинний Ковельсько-Воскресенської округи, звернувся до родини покійного та присутніх у храмі зі словом пастирської настанови і втіхи.

Похорон відбувся на центральному ковельському кладовищі, на алеї воїнів, полеглих за волю України.

28 травня 2022 року у Свято-Троїцькому храмі смт. Головне Ковельського району священики УПЦ звершили чин поховання воїна Василя Демедюка, який загинув у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування військовослужбовця очолив настоятель храму, секретар Володимир-Волинської єпархії архімандрит Сава (Мякота) у співслужінні благочинного Любомльського Різдво-Богородичного округу протоієрея Василія Мельничука, благочинного Шацького округу протоієрея Миколи Вихора та духовенства єпархії.

Провести в останню путь полеглого героя зібралися у храмі численна кількість односельців та жителів навколишніх сіл, а також військовослужбовці й представники влади. Поховали воїна Василія на місцевому кладовищі.

30 травня 2022 року у Рівному попрощалися із загиблим воїном Костянтином Дмитрієвим, який довгий час був паламарем при храмі на честь Агапіта Печерського міста Рівне.

Чин поховання молодого бійця очолив єпископ Рівненський і Острозький Пимен у Георгіївському подвор’ї Миколаївського жіночого монастиря. Єпископу Пимену співслужили численні клірики Рівненської єпархії.

«Костянтин нині вже є громадянином неба, воїном Царя Небесного. Загиблий виконав слова Євангелія, поклав своє життя заради друзів, нас з вами, заради нашого щастя», – зазначив під час проповіді владика.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 1849