У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 57

Духовенство і вірні Української Православної Церкви надають моральну, духовну та матеріальну підтримку всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує п’ятдесят сьому частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 56.

Кіровоградська єпархія. На території Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Кропивницького для дітей переселенців, дітей з інвалідністю та учнів недільної школи були організовані ігри та майстер-класи. Провела для дітей ігрову програму творча студія «Анімато».

Окрім того, молодь юнацького клубу собору організувала для дітей великодні забавки з крашанками.

У Благовіщенському храмі міста Кропивницький освятили амуніцію для військових ЗСУ, пошиту парафіянами цього храму. А за допомогою настоятеля Покровського храму Кропивницького дана амуніція була передана у військову частину міста.

Ніжинська єпархія. 25 травня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний 2-го Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак та голова єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння священик Олександр Гладиш відвідали Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Священнослужителі передали вихованцям комунального закладу подарунки та гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування.

29 травня 2022 року Михайлівська парафія с. Комарівка вчергове надала гуманітарну допомогу нужденним жителям села.

У цей же день настоятель парафії протоієрей Максим Ярошенко відвідав родини, в яких проживають діти з фізичними вадами, а також діти, батьки яких боронять нашу країну на фронті. Священик передав їм подарунки та продукти харчування.

Мукачівська єпархія. Мукачівська єпархія продовжує пастирську опіку над дітьми-переселенцями з м. Дніпра, які перебувають в м. Мукачево.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора настоятель Свято-Троїцького храму (м-н Паланок) протоієрей Ярослав Попович дві неділі поспіль, в день пам’яті святителя Миколая та собору Карпатських святих, відвідував з подарунками діток без батьківської опіки та організовував для них смачну польову кухню на свіжому повітрі.

Діти з радістю зустрічали священика і чудово провели час.

Полтавська єпархія. 29 травня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у храмах міста Полтави після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Трапези організовують щонеділі після Божественної літургії.

Окрім цього, при Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави кожного дня з 12.00 до 13.00 відбуваються благодійні трапези для вимушених переселенців і біженців, а також для всіх нужденних.

30 травня 2022 року в Гуманітарному центрі Полтавської єпархії при храмі на честь Усіх святих землі Полтавської біженцям і вимушеним переселенцям роздали продукти, засоби гігієни, а також текст молитви про мир в Україні.

Харківська єпархія. 29 травня 2022 року з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія клірики храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський роздали продукти харчування харків’янам, які мешкають у мікрорайоні Салтівка.

Також цього дня продуктові набори харків’янам роздав настоятель храму Казанської ікони Божої Матері протоієрей Михаїл Богачов.

Чернівецька єпархія. 28 травня 2022 року парафіяни храму на честь Покрова Божої Матері міста Чернівці  пожертвували інвалідний візок для малозабезпеченої пенсіонерки Марії.

Настоятель парафії протоієрей Михаїл Сорокан та віряни храму сподіваються, що новий інвалідний візок полегшить Марії життя.

Кременчуцька єпархія. Єпархіальний куратор по сортуванню та логістиці допомоги біженцям і військовим протоієрей Костянтин Маслов нещодавно у складі волонтерської команди відвідав прифронтові зони, де проживають люди, у яких немає електрики, доступу до найнеобхідніших речей та які страждають від постійних обстрілів.

Нужденним було передано гуманітарну допомогу, яка складалася із харчових продуктів, засобів гігієни та корму для тварин.

Також завдяки трудами протоієрея Костянтина Маслова на передову для Захисників України були передані гемостатичні засоби та аптечки.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 283