Напередодні Вознесіння Господнього Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

1 червня 2022 року, напередодні свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Бородянський Марк та духовенство монастиря.

Вознесіння відзначається на сороковий день після Воскресіння Христового, тому свято завжди припадає на четвер. Цього дня ми згадуємо події, що відбулися через сорок днів після того, як Іісус Христос був розіп’ятий на хресті і воскрес. Після Воскресіння Спаситель неодноразово з’являвся Своїм учням, зміцнюючи їхню віру і готуючи до зішестя Святого Духа на них — до П’ятдесятниці. У день Вознесіння Господь зібрав апостолів у Віфанії, на горі Елеон. Христос благословив їх і вознісся на Небо зі Своєю людською природою. 

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 4583