В Українській Православній Церкві відспівали п’ятнадцятьох Захисників та одну Захисницю України

Священики Хмельницької, Рівненської, Дніпропетровської, Житомирської, Волинської, Тульчинської, Мукачівської, Ніжинської, Чернівецької та Полісько-Сарненської єпархій провели в останню дорогу п’ятнадцятьох воїнів та військову медичку, яка несла службу на передовій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

23 травня 2022 року у селі Волиця Друга, що на Хмельниччині, священики Хмельницької єпархії провели в останню путь воїна Ярослава Комарова, який віддав своє життя за мир в Україні та свободу її народу.

29 травня 2022 року у Рівненській єпархії відспівали Захисника України Аркадія Рибака. Чин похорону очолив секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров у Катеринівській церкві м. Здолбунова.

У загиблого Героя залишилась дружина і троє дітей.

30 травня 2022 року в смт. Чаплине Дніпропетровської області попрощалися з двома мешканцями селища, які захищали Україну від російського вторгнення.

Чин відспівування воїнів Дмитра Юнаша (1988р.н.) і Романа Жадька (1993р.н.) звершив настоятель місцевого храму протоієрей Євгеній Сурело.

Піднести молитви за упокій Захисників і висловити співчуття рідним загиблих прийшли керівники Дубовиківської територіальної громади, військові та майже всі жителі селища Чаплине.

Цього ж дня у Житомирській єпархії в останню дорогу провели спочилого Захисника України Олександра Максимяка.

Чин відспівування очолив благочинний Житомирського районного округу протоієрей Димитрій Новіцький у храмі на честь Воскресіння Словущого в с. Скоморохи.

У Житомирській єпархії усіх вірних закликали до посиленої молитви за упокоєння душі спочилого Героя.

Також у цей день прощання із загиблим Захисником Вітчизни – воїном Валентином Костюком – відбулося у Волинській єпархії.

Чин відспівування спочилого воїна Валентина Костюка очолив настоятель Стефанівського храму села Пожарки Рожищенської ТГ протоієрей Віталій Виннічук. Поховали Героя на місцевому кладовищі.

У Тульчинській єпархії попрощалися із загиблим воїном Олександром Жуковим.

Чин поховання очолив настоятель Воскресенського храму с. Ольгополя протоієрей Василій Смагло у співслужінні духовенства єпархії.

Тульчинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині загиблого.

31 травня 2022 року у кафедральному соборі на честь Різдва Божої Матері міста Мукачево відбувся чин похорону полеглого Героя воїна Івана Решетаря (1991 р. н.).

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин відспівування очолив секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо.

Попрощатися із Захисником прийшли побратими, друзі та його знайомі.

31 травня 2022 року у Троїцькому храмі м. Носівки Ніжинській єпархії благочинний Носівського округу протоієрей Михаїл Гулик у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування загиблого Захисника України Назара Утви.

«7 червня Назару виповнилося б лише 21, а 26 травня він потрапив під мінометний артобстріл і загинув, захищаючи Батьківщину», – йдеться у повідомленні єпархіальної прес-служби.

У Ніжинській єпархії висловили співчуття рідним та близьким спочилого і закликали до молитв за упокоєння його душі.

Священники Чернівецької єпархії провели в останню дорогу шістьох загиблих Захисників Батьківщини:

  • 28 травня у селі Ломачинці – воїна Андрія Боднарюка.
  • 29 травня у селі Багна – воїна Юрія Нестерюка.
  • 29 травня у селі Василівка – воїна Петра Шкуту.
  • 29 травня у селі Іванівці – воїна Олега Холявчука.
  • 31 травня у селі Репужинці – воїна Олександра Фештригу.
  • 31 травня у селі Кулішівка – воїна Віктора Василіку.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їх душ.

У Полісько-Сарненській єпархії відспівали загиблу захисницю, військового медика, фельдшера евакуаційного відділення медичної роти Марію Власюк (1994 р. н.).

«Марія Власюк народилася в селі Бистрічі. Закінчивши медичний коледж, працювала в міській лікарні Рівного рентген-лаборантом на комп’ютерній томографії. В 2015 році пішла на військову службу.

Загинула біля населеного пункту Білогорівка Луганської області внаслідок обстрілу російськими окупантами позицій наших захисників. У квітні Президентом України її було ногороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня», – повідомляє єпархіальна прес-служба.

Відспівували Захисницю у її рідному селі. Чин похорону очолив благочинний Березнівського благочиння протоієрей Ігор Коспа.

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Просмотров: 2570