У будь-яких складних ситуаціях потрібно запитувати: «Господи, що нам робити, як вчинити?» — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді у свято Вознесіння Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що якщо у нашому житті на першому місці буде Господь, то Він врозумлятиме і допомагатиме розв’язувати наші проблеми та труднощі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, «якщо ми стикаємося з якимись проблемами, труднощами у житті, то треба, перш за все, спитати Бога: «Господи, що нам робити, як вчинити?»».

«Господь навчить нас, допомагатиме нам, і ми будемо йти тим шляхом, який веде людину до того Царства, заради якого Господь створив людину і яку вона втратила у Раю. Але Господь повернув людям це Царство через своє Втілення, Страждання та Воскресіння», — сказав Предстоятель.

Блаженніший владика розповів також, що саме своїм Вознесінням Господь підніс нашу людську природу до Небес.

«Людська природа у Христі сподобилася благодатному обожненню, Господь став Людиною по суті і зробив людину богом за благодаттю», — зазначив він.

І саме в Церкві, продовжив Його Блаженство, «Господь присутній як Боголюдина, де через Причастя Святих Таїн кожна людина стає здатною вміщати Дар вічного життя і Спасіння».

«Ми за це повинні дякувати своєму Творцеві і Спасителю. І намагатися жити так, щоб не ображати Божественну любов своїми гріхами та злочинами. Потрібно намагатися жити в любові, вчитися прощати один одному, допомагати один одному, терпіти один одного – це ті справи та ті вчинки, завдяки яким ми стаємо здатними неосудно сидіти по праву руку від Небесного Бога Отця», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 4068