Міністр Ткаченко прокоментував ситуацію із храмами Києво-Печерської Лаври

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи можливість надання «ПЦУ» приміщення під монастир у Києво-Печерській Лаврі, заявив, що угода про користування храмами у Верхній Лаврі є і підписана вона з Українською Православною Церквою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на інформаційне агентство «УНН».

23 травня 2022 року синод «ПЦУ» вирішив утворити у складі релігійного об’єднання «Православна Церква України» релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», а також звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування цієї релігійної організації.

3 червня 2022 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи під час брифінгу можливість надання «ПЦУ» приміщень у Києво-Печерській Лаврі, зазначив, що діюча угода про користування двома храмами Верхньої Лаври підписана з Українською Православною Церквою.

Також міністр культури підкреслив, що УПЦ на рівні з «ПЦУ» є українською релігійною організацією: «Ми намагаємось корректно вибудовувати діалог як з УПЦ, так і з “ПЦУ”. Це все ж таки дві наші церкви».

Раніше щодо рішення «ПЦУ» створити паралельний «монастир Києво-Печерської Лаври» був опублікований коментар Юридичного відділу УПЦ . У даному коментарі наводяться статистичні дані про стан чернечого життя у «ПЦУ», відповідно до яких на один монастир цієї структури в середньому припадає по 2, 9 особи.

«Ця інформація свідчить про те, що на сьогоднішній час “ПЦУ” не має необхідності в утворенні додаткових монастирів, оскільки в “ПЦУ” практично немає бажаючих жити чернечим життям, а переважна більшість монастирів “ПЦУ” існує лише номінально на папері», – йдеться у документі Юридичного відділу УПЦ.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 11248