У Неділю 7-му після Пасхи Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

5 червня 2022 року, у Неділю 7-му після Пасхи, святих отців I Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з неділею, прикликав на кожного вірянина благословіння Боже і побажав, щоб Господь благословив миром українську землю.

Нагадаємо, у день Вознесіння Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у храмі на Деміївці.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2094