На Донеччині внаслідок боїв постраждали щонайменше 43 релігійні споруди, більшість з них належать Українській Православній Церкві

5 червня 2022 року голова Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко опублікував фото зруйнованих храмів регіону. Зауважив, що лише у Святогірську, де 4 червня згорів дерев’яний Всіхсвятський скит, зокрема пошкоджено храм, два скити та два корпуси келій Святогірської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал глави Донецької ОДА.

“Вчора внаслідок обстрілу Святогірська згорів Всіхсвятський скит Святогірської лаври, але це далеко не перша релігійна споруда, знищена росіянами. У самому тільки Святогірську, який об’єднує три пам’ятки архітектури і культури, росіяни пошкодили історико-архітектурний музей, знищили храм, два скити і два корпуси келій Святогірської лаври, вбивши чотирьох монахів”, – йдеться у повідомленні.

Загалом в області, за інформацією П. Кириленка, внаслідок боїв постраждали щонайменше 43 релігійні споруди, більшість з них належать Українській Православній Церкві.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 432