«Особисто тебе спалимо!»: прибічники “ПЦУ” погрожували настоятелю храму УПЦ у Таращі на Київщині

6 червня 2022 року в місті Тараща Київської області прибічники “ПЦУ” на чолі із “священиком” Юрієм Сальником прийшли до Петропавлівського храму УПЦ та погрожували настоятелю протоієрею Сергію Козюку, ображали віруючих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Youtube-канал «Православний журналіст».

Поки парафіяни молилися й читали акафісти біля свого храму, прибічники “ПЦУ” за його воротами співали гімн України, «Червону калину», вигукували «Смерть ворогам!» та образи на адресу віруючих УПЦ. «Клірик ПЦУ» Юрій Сальник розповів, що через три дні, після отримання “рішення” натовп має право зайти на територію храму і зрізати болгаркою замок та увійти до церкви.  «Ми нормальні люди», – додав він. Згодом, як видно на відео, один із прихильників “ПЦУ” з-за воріт пообіцяв настоятелю, що «особисто його спалять».

Як уточнило видання СПЖ, посилаючись на джерело у Таращах, Петропавлівська громада УПЦ за розпорядженням Київської ОДА була офіційно зареєстрована ще у жовтні 2002 року. А у 2019 році Юрій Сальник заявив свої права на Петропавлівський храм і офіційно зареєстрував статут «петропавлівської громади», і тепер прихильники Думенка заявляють, що цей храм належить їм уже 17 років.

«Річ у тому, що ПЦУ створила свою громаду фіктивно, використавши розпорядження Київської ОДА з тим самим номером 648 від 29.10.2002 року, – пояснило джерело. – Тобто заднім числом зареєструвала її на адресу громади УПЦ».

Ще у 2007 році “УПЦ КП” почала зводити у селі Георгіївський храм, який, на відміну від Петропавлівського, з того часу так і стоїть недобудований – без даху та куполів. Тут прихильники Думенка кілька років збиралися на службу у підвалі, а тепер вирішили заявити свої права на будівлю церкви, яка належить громаді УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram

Просмотров: 3302